Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska pobjedom u Golubovcima otvorila drugi dio sezone

ova
printscreen
  • Autor onogost.me
  • 18.02.2020. u 18:20

Fudbaleri Sutjeske pobjedom su otvorili proljećnji dio sezone. Ekipa Nikole Rakojevića je u meču 20. kola danas u gostima savladala Zetu rezultatom 1:3.

U veoma dobroj fudbalskoj predstavi na stadionu Trešnjica u Golubovcima, Nikšićani su većim dijelom utakmice imali inicijativu i potpuno zasluženo došli do 11. prvenstvene pobjede.

Prvu veliku priliku imao je Stefan Nikolić u 11. minutu. Nakon greške golmana domaćih lopta se odbila do bivšeg igrača STEAUA-e, ali napadač nikšićana nije reagovao na najbolji način.

Terensku inicijativu “plavi” su mogli da krunišu i u 22. minutu kada je nakon gužve u šesnaestercu domaćih glavom gađao prečku Nikolić, pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Blizu gola aktuelni šampion bio je kada je nakon centaršuta Grivića u 28. minutu, u dobroj poziciji bio Milutin Osmajić, koji na par metara od gola rivala nije uspio zahvatiti loptu, koja odlazi u gol-aut.

Ipak, Sutjeska prije odlaska na odmor uspijeva da dođe do gola. U 40. minutu Damir Kojašević je iz teške pozicije uspio pogoditi gol Golubovčana i tako donijeti prednost svojoj ekipi.

Već nakon tri minuta igre u drugom poluvremenu Nikšićani stižu do drugog gola. Kojašević je uputio odličnu asistenciju za Nikolića koji je srušen u šesnaestercu Zete, nakon čega je sudija Dabanović pokazao na bijelu tačku, a sa penala precizan je bio Marko Ćetković.

Odličnu akciju domaćih u 52. minutu umalo u gol nije pretvorio Lambulić, međutim odlično je intervenisao Vladan Giljen.

U 62. minutu Kojšević je imao priliku iz slobodnog udarca, ali je lopta završila malo pored lijeve stative Akovićevog gola.

Zeta preko Admira Bošnjaka smanjuje u 68. minutu koji je tako krunisao lijepu akciju svoje ekipe i donio novu neizvjesnost u meč.

Ipak, sve dileme oko pobjednika otkolonjene su četiri minuta prije kraja utakmice kada je Stefan Nikolić nakon asistencije Kojaševića povisio na 3:1.

Isti igrač je nakon dva minuta ponovo bio u sjajnoj prilici, ali je ovoga puta gađao pored gola. Posljednju šansu na utakmici imao je Vladan Bubanja u sudijskoj nadoknadi, ali je gađao pravo u golmana Akovića, pa je meč završen rezultatom 1:3.

Sutjeska nakon 20 kola ima 39 bodova i sada ima šest bodova manje od lidera Budućnosti, koja je ranije danas igrala neriješeno u gostima protiv Podgorice. Naredno kolo na programu je u subotu 22. februara, kada će “plavi” na svom terenu dočekati Iskru. 

Ostali rezultati 20. kola Prve Telekom lige:

Iskra – OFK Titograd 3:0

Kom – Petrovac 0:1

Rudar – Grbalj 3:1

Podgorica – Budućnost 1:1

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.