Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska danas protiv Lovćena nastavlja odbranu titule: Očekuje nas zanimljivo proljeće, ali se mi pitamo

52598932_558512947983293_7397070952397275136_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 19.02.2019. u 07:44

Utakmicom protiv Lovćena danas na Trešnjici ekipa Sutjeske započinje proljećni dio prvenstva Prve Telekom lige, gdje će braniti prvu poziciju osvojenu na kraju prvog dijela.

U cilju što bolje pripreme za nove izazove koji ih očekuju na crnogorskim fudbalskim terenima, tim Nikole Rakojevića je odmah nakon Nove godine krenuo sa „zagrijavanjem“. Odigrali su „plavi“ čak osam kontrolnih utakmica, ostvarili sedam pobjeda i pokazali igre na koje smo i navikli od njih. Sutjesku ovog proljeća očekuje i borba za pehar u Kupu, gdje se plasirala u polufinale.

“Pa imali smo duge i naporne pripreme, tako da mislim da smo se dobro pripremili za nastavak sezone i utakmice koje nas očekuju u prvenstvu i u kupu. Imali smo osam kontrolnih utakmica, pobijedili sedam i jednu odigrali neriješeno. Osvojili smo turnir u Gabeli koji je veoma jak na našim prostorima tako da smo, sve u svemu, zadovoljni odrađenim do sada”, istakao je Giljen pred start proljećnog dijela šampionata.

U toku zimske pauze došlo je do malih promjena u sastavu. Kao što je već poznato, najbolji igrač i reprezentativac Stefan Lončar novi je član Alavesa, a narednih godinu dana provešće u Istri iz Pule. Sa druge strane kraj Bistrice su se vratili Branislav Janković i Miljan Vlaisavljević, a u Nikšić je stigao Bojan Ciger iz Inđije.

“Janković i Vlaisavljević su igrači koji su već igrali u našem klubu. Kada su oni u pitanju, mislim da nije bilo nekih velikih problema, prihvaćeni su, naravno, od svih onako kako to treba i onako kako svi igrači u Sutjesci budu dočekani. Takođe i Bojan Ciger koji je veliko pojačanje, a njegovo vrijeme tek dolazi i siguran sam da će mnogo napredovati ovdje. Lončar je otišao, ali šta je tu je. To je fudbal. Takva je situacija u našim ligama gdje se gleda da se što prije ode. Nadam se da će se pokazati tamo kao i ovdje i da će napraviti dobru karijeru. Mi imamo zamjenu za njega, tako da mislim da neće biti nekih velikih problema na poziciji zadnjeg veznog koju je pokrivao”, optimističan je kapiten “plavih”.

Aktuelni šampion se u posljednje vrijeme oslanja i na mlađe snage, pa se i u zvaničnim, ali i u kontrolnim utakmicama ove zime, pokazalo da Sutjeska ima velikog potencijala i u igračima koji su ponikli kraj Bistrice, a tome svjedoči i podatak da je mladi reprezentativac Vladan Bubanja bio najbolji igrač turnira u Gabeli.

“Ako neko ima kvalitetne mlade igrače to je Sutjeska, i to ne samo Marušić, Osmajić i Bubanja koji su već prvotimci. Tu još ima veoma dobrih igrača koji će vremenom isplivati. Bubanja je za sada standardan u našem timu. I on i Osmajić i Marušić stasavaju u prave igrače i mi tu nemamo problema”, ističe Giljen.

Svakako da se očekuje zanimljivo proljeće kraj Bistrice, a igrač koji je imao čast da prošle godine kao kapiten podigne šampionski pehar obećava da će on i saigrači sigurno učiniti sve da i u ovoj sezoni obraduju svoje navijače.

“Pa sigurno da je teško odbraniti titulu, mi ćemo, naravno, sve uraditi da odbranimo titulu ali i u kupu smo veoma ozbiljni, tako da će biti zanimljiva druga polusezona. Neće sigurno biti lako kao prošle godine, ali svi smo takmičari, daćemo sve od sebe i to se ne dovodi u pitanje, pa ako neko baš bude bolji od nas čestitaćemo, ali za sada mi se pitamo”, zaključuje Giljen u razgovoru za portal Onogošt.

Duel između Lovćena i Sutjeske igra se u Golubovcima od 14h, kada će početi i ostali dueli 20. kola u kojima se  sastaju:

Budućnost – Mornar

Petrovac – Grbalj

Rudar – Zeta

Iskra – OFK Titograd

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.