Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska će odbraniti tron

nikola-peco-rakojevic
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 09.02.2019. u 14:15

Strateg FK Sutjeska Nikola Rakojević zadovoljan je urađenim tokom priprema i očekuje da će njegovi izabranici biti spremni da u nastavku šampionata sačuvaju četiri boda prednosti.

Nekoliko dana u Igalu, 5-6 u Međugorju, pa učešće na turniru Mimoze – takav je bio redosljed treninga i utakmica Sutjeske, najboljeg tima jeseni, u okviru priprema za proljećnji dio prvenstva Telekom Prve crnogorske lige.

Odigrali su Nikšićani sedam utakmica, šest su dobili, dok su u posljenjoj protiv Zlatibora na turniru Mimoze nakon 0:0 u regularnom toku poraženi penalima. Sutjesci predstoji u utorak, 12. febuara od 13 sati generalna proba u Lješkopolju protiv Mladosti, lidera Druge lige.

“Zadovoljan sam urađenim, bez obzira što nam je kiša nekoliko dana pravila probleme i što smo skratili boravak u Međugorju. Svim kandidatima za prvi tim dao sam priliku i dobili su dobru minutažu, čak i omladinci koji su priključeni pred odlazak na pripreme. Zdravsteni bilten je povoljan, jedino je napadač Šaleta Kordič na utakmici sa Zlatiborom lakše povrijedio članak, ali nije u pitanju veći problem. Nemamo previše prvotimaca, tako da sam podjednako opteretio sve koji su bili u ekspediciji. Spremno ćemo dočekati nastavak borbi za bodove”, kazao je za Radio Crne Gore Nikola Rakojević, strateg Sutjeske.

Zimski prelazni rok promijenio je igrački kadar i u Sutjesci.

“Mladi i seniorski reprezentativac Stefan Lončar prešao je u Istru, na pripremama nije bilo Žarka Grbovića i Etiopljanina Zakarije, a dobili smo Vlaisavljevića iz Budućnosti, Cigera iz Inđije, a tu je i povratnik Janković, koji će ponovo konkuristai za najbolji sastav”, ističe Rakojević.

Sutjeska je bila najbolji tim jeseni sa 36 osvojenih bodova, ima šetiri boda više od Zete i OFK Titograda, a sedam više od Budućnosti. Popularni Peco, najiskusniji prvoligašćki trener u Crnoj Gori, uvijek ukazuje na oprez i najavljuje neizvjesnu borbu na proljeće.

“Imamo solidnu prednost nad konkurentima, ali to ne smije da nas zavara. U jednom trenutku Budućnost nam je bježala pet bodova, jedno vrijeme Titograd je bio lider a onda smo mi prezimili na prvom mjestu. Ima još dosta utakmica i svi će imati priliku da se iskažu. Na nama je da damo svoj maksimum i da na kraju prvenstvene trke proslavimo novu titulu prvaka. Vjerujem da ćemo uspjeti”, istakao je Nikola Rakojević, prvi stručnjak Sutjeske.

 

izvor: RTCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.