Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Spektakl kraj Bistrice: Sutjeska nakon odlične igre i penal ruleta do podviga

67156634_2200729620180460_1327885797797396480_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 17.07.2019. u 20:59

Fudbalri Sutjeske napravili su večeras pravi podvig i nakon boljeg izvođenja penala eliminisali Slovan što ih je odvelo u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. U regularnom dijelu utakmice i nakon produžetaka bilo je 1:1.

Kakva fudbalska noć kraj Bistrice. Ekipa Nikole Rakojevića ponovo je pružila dobru i hrabru igru, bila dostojan rival i nadigravali se sa mnogo iskusnijom i kvalitetnijom ekipom Slovana i uspjela da prođe u narednu rundu.

Crnogorski šampion je večeras, pred punim tribinama Gradskog stadiona u Nikšiću, kao i u prvom meču u Bratislavi ostavio bolji utisak u ovom takmičenju nego sva tri prethodna puta, kada je eliminisan na samom startu i napravio veliki uspjeh

Jak tempo igre obilježio je početak meča pa se nije dugo čekalo na prilike pred oba gola. Gosti su prvi zaprijtili preko Holmana već u 4. minutu nakon nesmotrenosti odbrane „plavih“, ali se sve završilo na pokušaju.

Već u narednom napadu Sutjeska je uzvratila preko Kojaševića kojeg je uposlio Vučić, ali je lopta nakon njgovog udarca završila preko gola. Isti igrač je nakon tri minuta imao priliku da zaprijti i iz slobodnog udarca, ali je ponovo bio zamalo neprecizan.

Na suprotnoj strani hrvatski internacionalac Marin Ljubičić je probao u 23. minutu, ali nije bilo veće opasnosti za Giljena. Nakon samo dva minuta Holman je u 26. minutu bio najbliži da pogodi gol „plavih“, kada je gađao iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane, ali je lopta prošla malo iznad stative.

Moha je bio neprecizan u 33. minutu, ali i Kojašević par minuta kasnije na drugoj strani, da bi strijelac gola za „plave“ u prvom meču umalo pogodio na sličan način u posljednjem minutu prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Odmah na početku drugog poluvremena gosti prave priliku preko Ljubičića, a do gola dolaze u 49. minutu kada je nakon asistencije Mohe pogodio Sporar.

Marko Ćetković je imao idealnu šansu da anulira prednost gostiju u 56. miinutu, kada je sam prošao po desnoj strani, ali je lopta završila pored desne stative Grajfovog gola. U 65. minutu glavom je probao defanzivacNemanja Nedić, ali i njegova prilika je otišla u nepovrat.

Nikola Rakojević uveo je Stefana Nikolića i Milutina Osmajića umjesto Marka Ćetkovića i Boža Markovića pokušavajući da osvježi napad, što je u sudijskoj nadoknadi donijelo i rezultat. Korner je izveo Kojašević, Akciju nastavio Ciger, loptu je zakačio Niolić, a Šofranac sproveo u gol za opšte oduševljenje na tribinama stadiona kraj Bistrice što je meč odvelo u produžetke i nova uzbuđenja.

Prvu ozbiljnu priliku u produžetku imao je Osmajić u 96. minutu, ali je mladi napadač “plavih” gađao pored gola. Slovaci su pokušali u par navrata, ali je rezultat ostao nepromijenjen.. I drugi dio nastavka nije donio promjenu rezultata pa su pobjednika odlučivali penali.

U penal seriji za Sutjesku su pogađali Nikolić, Vlaisavljević i Bubanja za Slovan Ratao i Albena. Junak meča bio je golman “plavih” Vladan Giljen koji je odbranio dva penala.

U drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona Sutjeska će u utorak 23. jula ugostiti ekipu kiparskog Apoela iz Nikozije.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.