Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rakojević: Nismo ekipa koja se brani, usredsređeni smo na sebe

49342493_281640112706829_683434592211828736_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 09.07.2019. u 06:22

Ekspedicija Fudbalskog kluba Sutjeska danas putuje u Bratislavu, gdje će šampion Crne Gore u srijedu igrati prvi meč prvog kola kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje, protiv prvaka Slovačke, ekipe Slovana.

“Plavi” su prethodno odradili pripreme, kada su odigrali i četiri pripremne utakmice u kojima su savladali reprezentaciju Zlatiborskog okruga i Radnik iz Surdulice, remizirali sa kruševačkim Napretkom, dok su od Borca iz Banjaluke pretrpjeli poraz. Strateg nikšićkog tima, Nikola Rakojević je kazao pred put u Slovačku da je zadovoljan urađenim na Zlatiboru.

“Potpuno je normalno, da kada igrate pripremne utakmice, da su rezultati šareni. To mene u ovom trenutku ne brine, ali je bitno da smo odradili ono što smo donekle planirali, jer smo imali izvanredne uslove za rad. Imali smo sve što nam je bilo potrebno, tako da mislim da smo za ovaj kratak period uradili dosta toga”, istakao je Rakojević za naš portal.

Analiziran je detaljno i prvi rival Sutjeske u novoj sezoni, koji važi i za velikog favorita u ovom dvomeču, ali popularni Peco smatra da i njegov tim ima svoje šanse.

“Gledali smo njihove utakmice. Popričali smo na temu njihove snage, njihove moći, ali smo ipak usredsređeni na ono što mi imamo i mislim da, bez obzira na njihovu snagu, možemo da im se odupremo i da se koliko-toliko nametnemo. Koliko ćemo to biti u mogućnosti, tek ćemo da vidimo, jer oni su 15 ili više dana ranije od nas počeli pripremni period, tako da su i tu u prednosti. Mi nismo ekipa koja je naučila da se brani, ali moraćemo i to da uradimo ako nas protivnik pritisne. Ipak, pokušaćemo da zaprijetimo i postignemo tamo neki gol, jer nam je to prije svega i cilj”, naglasio je Rakojević.

U sastavu “plavih” tokom ljetnje pauze došlo je i do određenih izmjena u sastavu, pa su kraj Bistrice stigla trojica igrača, Stefan Nikolić, Aleksandar Šofranac i Damir Kojašević.

“Mi smo doveli igrače na mjesta na kojima smo bili deficitarni s obzirom da nam je otišao Alharaiš i da se povrijedio Cicmil. Odmah smo nakon toga reagovali i doveli igrače za koje smatramo da mogu da ih dostojno zamjene, odnosno čak da budu i bolji. Međutim, na njima je tek da se pokažu kakve su njihove mogućnosti. Stigao je Nikolić, koji je iz povrede došao na pripreme, ali dosta dobro radi, tako da mislim da će se vrlo brzo oporaviti od povrede i uključiti u borbu za mjesto u timu”, zaključio je naš sagovornik.

Slovan i Sutjeska prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju na Nacionalnom stadionu u Bratislavi sjutra od 20.15h, dok se revanš u Nikšiću igra 17. jula.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.