Autor: Branko Čupić
Foto: Branko Čupić
18:08
16.7.2019.

Rakojević: Da ne preuveličavamo rivala i da izađemo hrabro

Na pres konferenciji pred revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Sutjeske i Slovana, trener Nikšićana Nikola Rakojević je istakao da je dobar rezultat, koji je napravljen u Slovačkoj uticao na podizanje atmosfere koju su i priželjkivali pred drugi meč.


On je dodao da o Slovanu ne treba posebno pričati jer je tim iz Bratislave pokazao da se radi o dobroj ekipi, koja i dalje važi za favorita.

„Oni jesu napravili par izglednih šansi, ali one su nastale zbog problema u našim redovima, odnosno mi smo im dozvolili da uđu lako u te šanse. Nadam se da ćemo biti puno bolji jer pet dana rada nije malo u ovom pripremnom perodu, jer nama je 30. dan rada, a njima prvenstvo počinje za 3-4 dana, tako da su oni i u tom dijelu neke fizičke pripremljenosti jači od nas. Međutim, ja samo želim da mi izgledamo dobro, da izgledamo pravo, da mi izađemo hrabro. Da mi nijednog trenutka ne preuveličamo njihovu formu i njihovu ekipu koja je stvarno dobra. Želim samo da budemo skoncentrisani, da vjerujemo da možemo da uradimo pravu stvar, a tako smo se spremali i ovih 5-6 dana“, naglasio je Rakojević.

Branislav Janković je kazao da je optimista pred ovaj meč navodeći da očekuje prolaz dalje i da bi svaki drugi ishod smatrao neuspjehom.

„Ja bih lagao ako bih rekao da ne očekujem prolaz dalje. Mi se zaista nadamo i fokusirani smo na utakmicu, a i rezultatom u prvoj utakmici smo nametnuli sebi taj blagi pritisak. Razmišljamo u tom pravcu da idemo dalje i sve drugo za nas bi bio loš rezultat. Oni imaju veći kvalitet, ali to ne mora ništa da znači što se vidjelo i u prvom meču. Naravno da moramo da obratimo pažnju na te njihove opasne napade, opasna krila i sigurno da ne smijemo da dozvolimo da imaju onoliko prilika, jer smo u prvom meču imali sreće i sada bi vjerovatno pogađali te šanse, a takođe i znamo koje su njihove boljke tako da ćemo gledati da to iskoristimo“, naveo je Janković.

Revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Sutjeske i Slovana igra se sjutra od 20.15h.

Ostale vijesti iz kategorije