Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prošlog aprila podigli šampionski pehar, ovoga kreće rasplet na dva fronta

57092920_2123393721101629_5772824602925334528_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 17.04.2019. u 06:20

Prošle godine u ovo doba Sutjeska se spremala za ovjeru titule, što je i uradila 21. aprila, kada je savladala Iskru u Danilovgradu i tako šest kola prije kraja šampionata obezbijedila prvo mjesto na tabeli i treći pehar namijenjen prvaku Crne Gore.

To je ujedno bila i najubjedljivije osvojena titula od obnove nezavisnosti, a krunisana je sa nekoliko pojedinačnih i ekipnih rekorda, pa je sezona 2017/18 bila u potpunosti u znaku “plavih”.

Ove godine slika je nešto drugačija, odnosno mnogo neizvjesnija, pa aktuelni šampion, koji je i lider na tabeli, sada tek ulazi u najteži dio sezone. “Plavi” imaju pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala, ekipu Budućnosti, a do kraja šampionata je još sedam kola, s tim što će upravo u posljednjem, koje je na programu 25. maja, biti odigran crnogorski klasik.

I to nije sve. Ekipu Nikole Rakojevića očekuju i još dva duela protiv najvećeg rivala i u polufinalu Kupa Crne Gore. Prvi se igra već sjutra, dok je revanš 1. maja, a ko bude bolji, 30. maja će igrati u finalu najmasovnijeg takmičenja protiv pobjednika dvomeča između Petrovca i Lovćena.

I dalje nam je klupski fudbal po kvalitetu daleko od željenog, ali ono što smo vidjeli na terenu Gradskog stadiona u Nikšiću u posljednjem derbiju između dva najveća crnogorska kluba daje nadu da možemo očekivati nešto slično i u nastupajuća tri. Golova i neizvjesnosti je bilo, pa neka tako bude i u nastupajućim.

Svakako, za sve navijače Sutjeske slijedi najuzbudljiviji dio sezone. Dva duela sa najvećim rivalom pod Goricom i jedan u Nikšiću, zatim gostovanja pod Malim brdom, u Danilovgradu i Golubovcima, kao i tri duela kraj Bistrice, sa Rudarom, Titogradom i Grbljem. Kao što kaže šef stručnog štaba “plavih” Nikola Rakojević, devet finala za njegov tim, a možda i deseto ako se ostvari plasman u finale Kupa.

Sutjeska u svojim vitrinama ima četiri pehara, tri namijenjena šampionu i jedan pobjedniku Kupa. Ostaje nam da vidimo koliko će pehara ovog proljeća “preći” preko mosta na Bistrici.

Srećno “plavi”!

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.