Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Preminuo Miodrag-Dragan Međedović

dragan
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 27.10.2020. u 16:18

Legendarni fudbaler i trener “plavih” Miodrag-Dragan Međedović juče je preminuo u 70. godini.

Kako navode iz FK Sutjeska, Dragan Međedović je rođen 1950. godine u Novom Sadu, gdje mu otac službovao kao vojno lice.

“Organizovano je počeo trenirati fudbal u našem klubu 1964. godine, prvi trener mu je bio Ilija-Iko Kaljević. Za prvi tim je debitovao prije punoljetstva, sa 16 i po godina, u jesenjem dijelu sezone 1967/68, na utakmici protiv Srema u Sremskoj Mitrovici. Sutjeska se tada takmičila u Istočnoj grupi Druge lige”, podsjećaju oni.

U naredne tri sezone je igrao u kvalifikacijama za ulazak u Prvu saveznu ligu, da bi konačno 1971. godine, sa trenerom Dragutinom Spasojevićem, ostavaren san te generacije, ulazak u Prvu ligu: „U Sutjesci sam proveo mnogo lijepih trenutaka. Mislim da je najbolje bilo kada smo poslije kvalifikacionog susreta u Zrenjaninu dospjeli do Prve savezne fudbalske lige“, izjavio je mnogo godina kasnije.

“Teret fudbalske slave, u vremenu kada je pola stanovništva Nikšića bilo na stadionu, moguće da jednu veliku karijeru nije učinio još većom. Prema mišljenju nekih njegovih saigrača, za njega nije bilo zamjene u tom moćnom timu, igrači koji su dolazili nijesu mogli nadomjestiti Draganov izostanak iz tima. Bio je to jedan od razloga preranog silaska sa scene te slavne generacije našeg kluba”, dodaju iz Sutjeske.

Za prvi tim Sutjeske je igrao punih 11 godina. Kratko je igrao u Mogrenu iz Budve i na zalasku karijere bio je igrač-trener lokalnog FK „Poštar“.

Igrao je nakon toga i mali fudbal,  dugo godina je bio aktivan u sekciji veterana FK „Sutjeska“.

Igrao je za omladinsku i seniorsku reprezentaciju Crne Gore, nastupao je za olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.

Dugo je radio sa mlađim selekciama matičnog kluba, a iz zajedničke „fabrike“ talenata sa saborcem iz fudbalskih i trenerskih dana, Ljubomirom Muśom Petrovićem, izašle se brojne generacije Sutjeskinih fudbalera.

“FK „Sutjeska“ je, u stvari, uvijek bila druga porodica Dragana Međedovića. Brat Zoran je bivši prvotimac Sutjeske i veliki talenat nikšićkog fudbala, teška povrede se ispriječila jednoj velikoj karijeri. Sin Dražen je dugogodišnji kapiten Sutjeske, a danas kao trener u mlađim selekcijama našeg kluba nastavlja misiju svog velikog oca. Sestrić Miladin-Bajo Bečanović je bio fudaler Sutjeske i Partizana, igrao je u grčkim i francuskim klubovima. Sa njima se ne završava fudbalska „loza“ Međedovića, i treća generacija, po muškoj i ženskoj liniji, igra u našim mlađim kategorijama i seniorskom timu”, zaključili su oni.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.