Autor: Branko Čupić
Foto: FK Sutjeska
08:18
21.5.2020.

Pogledajte raspored Sutjeske u nastavku Prve Telekom lige

Takmičenje u Prvoj Telekom ligi nastavlja se 30. maja a na sjednici Izvršnog odbora FSCG koja je održana juče, utvrđen je raspored preostalih 13 kola.


Posljednje kolo na programu je 28. jula. Biće odigrana i završnica Kupa Crne Gore, a u polufinalu će se umjesto dva igrati jedan meč.

24. kolo: Kom – Sutjeska (subota - 30. maj)

25. kolo: Sutjeska – Petrovac (srijeda – 3. jun)

26. kolo: Budućnost – Sutjeska (nedjelja – 7. jun)

27. kolo: Sutjeska – Grbalj (petak – 12. jun)

28. kolo: Sutjeska – OFK Titograd (utorak – 16. jun)

29. kolo: Sutjeska – Zeta (nedjelja – 21. jun)

30. kolo: Iskra – Sutjeska (četvrtak – 25. jun)

31. kolo: Sutjeska – Rudar (utorak – 30. jun)

32. kolo: Podgorica – Sutjeska (nedjelja – 5. jul)

33. kolo: Sutjeska – Kom (četvrtak – 9. Jul)

34. kolo: Petrovac – Sutjeska (ponedjeljak – 13. jul)

35. kolo: Sutjeska – Budućnost (subota – 18. jul)

36. kolo: Grbalj – Sutjeska (utorak – 28. jul)

Mečevi polufinala Kupa Crne Gore, gdje je plasman ostvarila i Sutjeska biće odigrani 23. jula, dok je finale na programu 2. avgusta.

Izvršni odbor usvojio je izmjene Pravila fudbalke igre u skladu sa odlukom Međunarodnog fudbalskog borda (IFAB) donijetom na preporuku Svjetske fudbalske federacije (FIFA) koja se odnosi na pravilo 3 – igrači. Prema predloženim izmjenama, klubovi će do kraja 2020. godine u seniorskim takmičenjima imati pravo da izvrše po pet izmjena u tri zaustavljanja igre tokom meča. Dodatno, članovi Izvršnog odbora prihvatili su i predlog Izmjena i dopuna Pravilnika o fudbalskim takmičenjima pa će klubovi u seniorskim takmičenjima, umjesto dosadašnjih sedam, imati devet rezervnih igrača. Shodno ovoj odluci, u protokolu za utakmice takmičenja seniorskih timova naći će se maksimalno po 20 igrača.

Usvojen je i predlog finansijske pomoći klubovima za nastavak tekuće i naredne dvije (2020/21 i 2021/22) sezone. Shodno predloženom klubovi koji se takmiče u Telekom 1. CFL za nastavak tekuće sezone dobiće finansijsku pomoć u iznosu od po 25.000 eura, dok će klubovima Druge lige biti uplaćeno po 15.000 eura. Nakon konsultacija sa Udruženjima klubova i uvida u aktuelnu situaciju u njihovim seniorskim klubovima, Izvršni odbor je donio odluku da Savez po prvi put uplati direktnu finansijsku pomoć seniorskim klubovima koji se takmiče u ligama Udruženja. Za nastavak sezone klubovima Udruženja, a ukupno ih je 25 (Sjever, Centar, Jug) biće uplaćeno po 2.000 eura. Finansijsku pomoć savez je opredijelio i klubovima Prve lige u futsalu, kojima će za završetak započetog takmičenja biti uplaćeno po 1.500 eura. Savez će do kraja sezone kroz direktnu finansijsku pomoć klubovima Prve i Druge lige, klubovima koji se takmiče u ligama Udruženja i članovima futsal lige uplatiti iznos od oko 460.000 eura.

Uz to, Fudbalski savez će i tokom naredne dvije sezone značajno finansijski pomoći klubove Telekom 1. CFL i to sa po 80.000 eura, klubove koji se takmiče u Drugoj ligi sa po 40.000 eura, dok će klubovima koji se takmiče u seniorskim ligama Udruženja klubova biti uplaćeno po 4.000 eura. Isplata finansijskih sredstava klubovima Telekom 1. CFL i Druge lige vršiće se u osam jednakih rata (avgust, septembar, oktobar, novembar, februar, mart, april, maj), dok će isplata sredstava klubovima čije se seniorske ekipe takmiče u ligama Udruženja klubova FSCG (Sjever, Centar, Jug), vršiti na početku jesenje i proljećnje polusezone. Shodno ovoj odluci Izvršnog odbora ukupna direktna finansijska pomoć Fudbalskog saveza Crne Gore za klubove do kraja sezone 2021/22 iznosiće preko 3.000.000 eura. Takođe, Savez će nastaviti da finansijski pomaže klubove koji se takmiče u ligi ženskog fudbala u vidu pokrivanja troškova službenih lica i prevoza tokom sezone, kao i futsala lige u troškovima plaćanja troškova delegata i sudija.

Izvšni odbor usvojio je i Smjernice za organizaciju mečeva tokom pandemije COVID-19 kojima se propisuju koraci za klubove i službena lica u organizaciji utakmica usmjereni ka smanjenju rizika od inficiranja novim Korona virusom. Savez će klubove, delegate i sudije upoznati sa odredbama Smjernica na sastancima koji će se održati narednih dana.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:14
  22.9.2020.

  Fudbaleri Sutjeske pobjedama protiv Iskre i Jezera najavili su izlaz iz krize, pa se očekivalo da bi pobjedom protiv Zete definitivno pokazali da su u sve boljoj formi i da mogu da se uključe u borbu za gornji dio. Umjesto treće vezane pobjede, kako bi napravili iskorak, Nikšićani su poraženi od Zete kraj Bistrice, a taj poraz, najblaže rečeno, za bivše prvake Crne Gore je korak unazad.

 • 07:53
  22.9.2020.

  Na zapadnoj tribini stadiona FK Sutjeska u toku su unutrašnji radovi i postavljanje krovne konstrukcije.

 • 15:16
  21.9.2020.

  Fudbalski savez Crne Gore je u razvoj fudbalske infrastrukture, za finansijsku pomoć i potporu sportskom opremom klubovima, prošle godine potrošio 6,25 miliona eura, navodi se u izvještaju finansijkog poslovanja koji je danas jednoglavno usvojen na Skupštini te asocijacije.

 • 07:56
  21.9.2020.

  Jedna ozbiljna šansa za 90 minuta igre ili 90 minuta ničega, kratak je opis blijedog Sutjeskinog izdanja u sinoćnjem susretu protiv Zete iz Golubovaca. I to na svom terenu.