Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Plavi” sigurni protiv Golubovčana

img_02082021_000904_800_x_437_pixel
Fk Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 02.08.2021. u 20:47

Fudbaleri Sutjeske ostvarili su ubjedljiv trijumf na gostovanju protiv Zete 0:4. Za nikšićki klub su pogađali Nikač, dva puta Marković i Matanović.

U poprilično monotonom prvom poluvremenu ubilježena je jedna izgledna šansa Vukčevića i gol Nikača. 

Igrao se drugi minut meča kad se Vukčević nije baš najbolje snašao pred golom Giljena, te propustio priliku da donese prednost svom timu. Sutjeska je igrala poprilično rezervisano, a iz prve ozbiljnije akcije došla je i do vođstva. Marušić je ušao u šesnaesterac po lijevoj strani u 33. minutu, uputio centaršut, a lopta je posle nekoliko odbitaka došla do Nikača, koji je bio usamljen na drugoj stativi. Napadaču nikšićkog tima nije bilo teško da zatrese mrežu Zete za 0:1. 
To je bio rezultat prvog poluvremena, a početkom nastavka Sutjeska je mogla da duplira prednost. Dušan Vuković je povukao akciju sa polovine “plavih”, u trku predriblao dva igrača Zete i preciznim pasom spojio Marušića sa golom. Ipak, napadač nikšićke ekipe nije uspio da postigne pogodak u 50. minutu, njegov šut je završio pored gola. Samo dva minuta kasnije Dušan Vuković je pokušao sa nekih 15 metara, ali je lopta pogodila spoljni dio mreže Golubovčana. Furiozna igra Nikšićana se ipak isplatila u 55. minutu, kada su zahvaljujući visokom presingu natjerali odbrambene igrače Zete da pogriješe. Marušić je presjekao pas protivničkih igrača, precizno dodao loptu Božu Markoviću koji je iskosa sa lijeve strane rutinski pogodio suprotni ugao suparničkog gola. Mogao je Marković do drugog pogotka u 61. minutu, ali nije imao sreće, lopta je nakon njegovog udarca pogodila stativu. U 75. minutu novi gol nikšićkog tima. Gol je postigao Matanović nakon dodavanja Marka Vukovića. Zeta je potopljena potpuno u 81. minutu, pogodio je Marković sa ivice kaznenog prostora za 0:4. Nakon četvrtog gola Nikšićani nijesu pritiskali gol protivnika, te rutinski priveli meč kraju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.