Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:01
17.11.2019.

Nikšićki klub se bori za ulazak u Drugu ligu: Možemo li dobiti nasljednika Čelika?

Nije još prošlo ni godinu dana od kada se ugasio fudbalski klub sa kojim su se Nikšićani ponosili više od pola vijeka, a već sada drugi klub iz našeg grada, u kom rade bivši Čelikovci, obećava da može “zakoračiti” u drugoligaško društvo gdje su se “metalurzi“ takmičili prije „konačne predaje“.


FK Polet stars, koji obitava nešto više od jedne decenije, a drugu sezonu zaredom se takmiči sa prvim timom u Srednjoj regiji, nalazi se na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom i slijedi mu u nastavku žestoka borba za ulazak u drugoligaški karavan. Momci, koje sa svojim saradnicima predvodi mladi trener Ivan Ćuzović i koji su po sastavu najmlađi u ligi, na sličan način kao i Čelik i mnogi drugi sportski kolektivi, odnosno bez ičije pomoći i sa puno entuzijazma i ljubavi prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, krči sebi put pod crnogorskim fudbalskim nebom.

“Imamo iza sebe veoma uspješan dio sezone u kom smo ostvarili sve pobjede i nalazimo se na liderskoj poziciji. Iza nas je veliki rad i trud ukombinovan sa talentom ovih mladih igrača, ali nas i u nastavku očekuje velika borba, a u ovom kolu igramo derbi sa ekipom Lješkopolja gdje takođe u meč ulazimo sa imperativom pobjede. Naš cilj je da nastavimo putem kojim smo krenuli, ali trenutno kuburimo sa finansijiskim problemima koje bi, uz pomoć raznih subjekata, mogli makar donekle riješiti. Svima je žao jednog Čelika što se morao ugasiti, naročito nama koji smo igrali i navijali za “metalurge”, ali sada imamo dobru priliku da Polet stars proguramo na crnogorskoj fudbalskoj sceni i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti”, istakao je Ivan Ćuzović.

Ovaj klub je u prethodnoj deceniji uglavnom bio fokusiran na stvaranje igrača, pa je tu ponikao veliki broj profesionalaca, a među njima je svakako najpoznatiji prvotimac Partizana i reprezentativac Crne Gore, Nebojša Kićo Kosović, a pored njega, tu su i njegova braća, Nemanja i Srđan, kao i braća Marko i Miloš Vučić, ali i mnogi drugi.

Ipak, sada žele da odu korak dalje i naprave ekipu koja će jednog dana biti konkurent klubovima sa mnogo dužom tradicijom u Crnoj Gori. Međutim, taj zadatak je veoma težak, iako se sa mladim momcima na Kapinom Polju vrijedno radi, ali i postižu rezultati.

Nije bilo mnogo odjeka u javnosti nakon njihovih rezultata u takmičenju u kom su debitovali sa seniorskim sastavom prethodne sezone jer su “tiho” ispraćene njihove pobjede u Srednjoj regiji.

Ipak, pokazali su da posjeduju potencijal, želju i volju, ali u današnjem fudbalu i sportu to nije dovoljno, pa tim čiji je predsjednik Dragan Nenezić gaji nadu da će u trenutku kada idu uzlaznom putanjom naići na razumijevanje i da će razni subjekti u gradu prepoznati značaj njihovog rada i pomoći jednu zdravu sportsku priču koja bi možda jednog dana mogla da nastavi tamo gdje je stao jedan od nekadašnjih simbola grada, ekipa Čelika.

Ipak, svjesni su entuzijisti sa ledine na Kapinom Polju da na tom putu moraju da proliju još dosta znoja, a njih već danas očekuje derbi susret Srednje regije protiv ekipe Mladosti iz Lješkopolja, koji se igra kraj Bistrice od 14h.  

Iz kluba pozivaju sve ljubitelje fudbala da ih podrže u za njih možda najvažnijem meču sezone i u nastavku borbe za viši rang.

Dokle će stići mladi klub i da li našem gradu treba drugoligaš, pokazaće možda već ova sezona…

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:20
  8.7.2020.

  Sportski program Radija Crne Gore odlučio je da Trofej Radija Crne Gore namijenjen najboljem strijelcu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige za sezonu 2019/20, zaslužuje fudbaler "Sutjeske" Marko Ćetković.

 • 14:13
  8.7.2020.

  Evropska avantura, promjenljive igre u prvenstvu, prekid zbog koronavirusa, promjena na mjestu predsjednika, plasma u polufinale Kupa, početak izgradnje zapadne tribine, konačan prekid… Ovo su samo neke od stvari koje su obilježile vjerovatno najdužu i najneobičniju sezonu kraj Bistrice ikada.

 • 15:50
  7.7.2020.

  Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza usvojili su predlog da se prekidaju sva takmičenja.

 • 11:25
  6.7.2020.

  Vanredna sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore održaće se u utorak, 7. jula 2020. godine u Kući fudbala u Podgorici.