Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikolić: Imamo kvalitet, to ćemo dokazati i u Belfastu

67952257_400566013899977_4712155920639983616_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 12.08.2019. u 06:07

Fudbaleri Sutjeske ušli su u žestoki ritam takmičenja, a već danas putuju za Belfast gdje sjutra igraju revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv šampiona Sjeverne Irske, ekipe Linfilda.

Samo prije tri dana “plavi” su odigrali meč 2. kola Prve Telekom crnogorske lige u Golubovcima protiv Zete, a rezultat tog duela nakon 90 minuta bio je 0:0. Tim Nikole Rakojevića je imao veće šanse za trijumf, ali umor i velika vrućina su dobrim dijelom uticali na to da mreže na Trešnjici ostanu netaknute.

“Bilo je mnogo teško igrati protiv Zete po onakvoj vrućini. Imao sam osjećaj da mi je ono bila najteža utakmica u karijeri. Da je bilo malo više sreće, mogli smo doći i do pobjede koja bi bila u potpunosti zaslužena, međutim, kada se sve sabere i oduzme, na kraju ni bod nije toliko loš jer je prvenstvo praktično tek počelo”, kazao nam je napadač Nikšićana Stefan Nikolić, koji je bio starter u tom meču, a kojeg je zamijenio Bojan Božović u 72. minutu.

Sutjesku sada očekuje revanš duel sa predstavnikom Sjeverne Irske u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prvi meč pod Goricom završen je rezultatom 1:2. Iako su “plavi” prvi došli do gola, gosti su borbenošću i uz malo sreće uspjeli da preokrenu rezultat i tako ostvare pobjedu koja im daje veće nade za plasman u narednu rundu. I pored toga što u sastavu neće biti jednog od najboljih, Branislava Jankovića, koji pauzira zbog parnih kartona, tim Nikole Rakojevića ne pomišlja na predaju.

“Sigurno je da se nećemo predati ni u duelu sa Linfildom i da ćemo sjutra svi pokušati da nadoknadimo taj minus i tako još jednom ovog ljeta ostavimo pozitivan utisak u Evropi, jer ova ekipa zaista ima kvalitet što je dokazala i u prethodnim utakmicama. Biće svakako veliki hendikep neigranje jednog od nosilaca igre Branislava Jankovića, ali sam siguran da u sastavu imamo dosta igrača koji mogu nadoknaditi njegov izostanak, što će se, vjerujem, i dokazati sjutra u Belfastu”, dodao je za naš portal Nikolić pred put za Sjevernu Irsku.

Duel između Linfilda i Sutjeske na programu je sjutra od 20.45h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.