Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mijanović: Biće mnogo teže, ali želimo titulu i ove godine

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.01.2018. u 07:15

Omladinci Sutjeske su, poput svojih starijih kolega, jesenji dio prvenstva završili na prvoj poziciji i u novu godinu ulaze sa ambicijom da i ove sezone postanu prvaci Crne Gore.

Izabranici Dragana Mijanovića bili su prvaci i u godini za nama, a igrali su i Ligu šampiona za omladince u kojoj su pružili solidan otpor mađarskom Honvedu od kojeg su ipak eliminisani. Podsjetimo, u prvom susretu u Nikšiću je bilo 2:2, dok je u Budimpešti domaći tim slavio rezultatom 1:0 i izborio plasman dalje.

“Svakako da sam zadovoljan rezultatima koje smo postigli u minuloj godini. U domaćem prvenstvu smo pokazali da smo najbolji, a na evropskoj sceni je najbitnije da se nismo obrukali i da smo pokazali, i pored eliminacije, da možemo da igramo sa vršnjacima iz Evrope”, ističe Mijanović.

Mlađe kategorije Sutjeske postižu godinama unazad zapažene rezultate na domaćoj sceni, što dovoljno govori da je rad sa mladima kvalitetan i da ima kontinuitet.

“Meni je cilj da kvalitetnim radom doprinesem da stvorim igrače koji će, prolazeći kroz kadetsku i omladinsku selekciju, napraviti osnov za svoju profesionalnu karijeru, a rezultati koje ovi mladi momci prave kao tim govore da radimo na pravi način i da je svejedno da li je kadetski ili omladinski tim u pitanju, Sutjeska je uvijek konkurentna svojim rivalima”, navodi Mijanović.

“Plavi” su u prvom dijelu sezone ostvarili 13 pobjeda i dva poraza, a isti učinak ima i Zeta, sa kojom Sutjeska dijeli lidersku poziciju, a najbliži pratioci su im Budućnost sa 36 i Zeta sa 34 boda. Omladinci Sutjeske bili su nemilosrdni prema svojim protivnicima u jesenjem dijelu šampionata, koji su završili sa gol razlikom plus 60, nakon što su čak 69 puta tresli mrežu protivnika, a primili svega devet golova.

“U drugom dijelu sezone očekuje nas veliki posao jer će trka za prvaka lige biti neizvjesna, a doći će i do podjele lige na dvije grupe po osam timova i biće prepolovljeni bodovi što će svakako otežati put do cilja. Ipak, spremni smo da se nadmećemo jer vjerujemo u svoj kvalitet i sigurno ćemo se do kraja boriti za titulu. Trenutno je čak sedam igrača priključeno prvom timu, ali ćemo vidjeti ko će od njih zavrijedjeti povjerenje Nikole Rakojevića, pa ćemo pred početak proljećnog dijela znati i sa kojim igračkim kadrom raspolažemo”, kazao je Mijanović na kraju razgovora za naš portal.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.