Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marković: Lako je bilo gledati sa strane, imamo još jači tim

68748300_1101700830023968_4604752682786226176_n
Milan Šapurić
  • Autor onogost.me
  • 16.08.2019. u 06:18

Tačno 34 dana trajala je misija Sutjeske u Evropi ovog ljeta. “Plavi” su od 10. jula do 13. avgusta prešli tri destinacije, odigrali šest utakmica, pokazali da posjeduju kvalitet i hrabrost, ali i da su skloni greškama.

Ipak, iza aktuelnog šampiona Crne Gore je lijepa priča koja će se dugo pampiti i prepričavati, a pored rezultata ostaje i iskustvo koje će naročito dobro doći mlađim igračima.   

“Mislim da je Sutjeska ovoga ljeta imala zaista jednu lijepu evropsku priču. Lako je bilo komentarisati i gledati sa strane, ali najteže je ipak bilo nama igračima. Igrali smo protiv veoma jakih protivnika, mnogo smo se istrošili u tim utakmicama, ali sve to je i te kako vrijedjelo. Na kraju nam je žao što bar nijesmo još ovo kolo prošli dalje, ali to je fudbal. Napravili smo protiv Linfilda par početničkih grešaka i na kraju smo kažnjeni za to”, ističe napadač Sutjeske Božo Marković.

“Plavi” su u odbranu titule krenuli sa monimalnom pobjedom protiv Titograda u gostima. Umor i žestok tempo je ipak došao na naplatu u 2. kolu, kada je Sutjeska, između dva duela sa Linfildom, u Golubovcima sa Zetom igrala bez golova. Džoker Nikšićana ipak ističe da će njegov tim i ove sezone ciljati trofeje.

“Mislim da je trebalo da se odloži utakmica sa Zetom, iz više razloga a najviše zbog toga jer su bile nenormalne vrućine, a mi smo samo tri dana prije toga imali utakmicu. Ipak, što se tiče domaćih takmičenja, Sutjeska uvijek ide na trofeje, tako da se nadam da ćemo ove godine podići oba, i ako mislim da će biti izuzetno teško. Ali, kao i do sada, daćemo sve od sebe da u tome i uspijemo”, jasan je Marković.

Da ova priča ima osnovu pokazuje i sastav “plavih”. Ostalo je dosta igrača iz šampionske sezone, a tim je pojačan igračima koji su pokazali na evropskoj sceni da posjeduju kvalitet.

“Mislim da imamo kvalitetan tim i ove sezone. Dovedeni su pravi igrači i dobri momci prije svega. Prema mom mišljenju imamo jači tim nego prošle godine, jer je ostala većina igrača, a uz to je uprava dovela i prava pojačanja”, ističe Marković.

Božo nije bio sa ekipom na Kipru, falio je u prvom duelu sa Linfildom, ali je konačno izliječio upalu pluća, pa se očekuje da bude na terenu u subotu protiv Rudara.

“Oporavio sam se od upale pluća. Nakon 15 dana jakih terapija, počeo sam sa treninzima. Čak posle dva treninga sam i odigrao 20 minuta u Belfastu, čini mi se da nije ostavilo traga i ja se nadam da ću biti od pomoći ekipi i u Pljevljima, gdje idemo da ostvarimo novu pobjedu”, zaključio je naš sagovornik.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.