Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kraj Bistrice ne odustaju od odbrane titule

82826601_2339060843014003_7184804997089984512_o
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 10.01.2020. u 11:14

Dvostruki uzastopni prvak Crne Gore i tim koji u svojim vitrinama ima rekordne četiri titule šampiona je upalio motore za proljeće.

Šef stručnog štaba Sutjeske Nikola Peco Rakojević je obavio prozivku kraj Bistrice, a poruka je bila pozitivna prava sportska, kako sportisti moraju da razmišljaju “Možemo da stignemo i prestignemo Budućnost”.

“Plavo-bijeli” su u prethodne dvije sezone dominatno došli do titula, a poslije jeseni su imali opipljivu prednost “plus 11” i “plus pet” baš kao što sada “plavi” iz Podgorice imaju “plus osam”.

“Napravili smo razliku koju niko nije do tada. Hajde sada da vidimo da li možemo da napravimo još jedan podvig i prestignemo razliku koju niko nije prestigao”, rekao nam je iskusni strateg, koji se nikada ne predaje…

“Logično i sportski je da razmišljamo tako. Sve ćemo da uradimo da prestignemo bodovni zaostatak koji imamo, ali naravno dosta stvari mora da nam se poklopi”, dodao je Rakojević, čija je ekipa tokom jeseni osvojila 36 bodova (10 pobjeda, šest remija, tri poraza).

A Peco će pokušati da “sklopi kockice” na pripremama u Nikšiću i Gabeli Sutjeska će u svom gradu raditi do 24. januara, zatim se seli na memorijalni turnir “Andrija Anković”, koji je osvajala prethodne dvije godine.

“Sve su prilike da će nas vrijeme u Nikšiću poslužiti, a kad odemo u Gabelu, vidjećemo možda tamo ostanemo sedam-osam dana. To je neki okviran plan. Tamo ćemo da odigramo dvije utakmice sigurno, a zakazali smo još mečeve sa Dečićem 18. januara i Bokeljom 22. januara kod nas u Nikšiću”, iznosi nam Rakojević “grubi plan”.

Nikšićane koji su pomjerili granice (dominantne titule, prolaz 1. kola u kvalifikacijama za LŠ) je napustio nekadašnji reprezentativac Makedonije Milovan Petrović, a “novajlije” su Stefan Cicmil, Milutin Osmajić i Bojan Ciger, koji su se vratili nakon povreda.

“Vjerovatno nećemo ništa da mijenjamo što se tiče igračkog kadra i oslonićemo se na snage koje imamo. Nadam se da su se momci dobro odmorili, a da će nam povratnici donijeti svježinu i dobru konkurenciju. Priključili smo i četiri omladinca”, rekao je Peco, koji je prvom timu pridodao Radoša Dubljevića, Nikolu Janjića, Balšu Dubljevića i Marka Bojovića.

Čini se da će Sutjeska imati veću širinu na proljeće, a drugi dio sezone je uvijek teži od prvog…

“To je uvijek tako. Tokom jeseni se sve mijenjalo, Budućnost je bila ne ‘plus pet, pa mi na ‘plus tri’, sada je Budućnost na ‘plus osam’ Kada je naša liga u pitanju sve je moguće i hoću da vjerujem da je to tako. Vjerujemo da trenutnu situaciju možemo da preokrenemo u našu korist.”

Nikšićani će na proljeće juriti Budućnost, ali ni od Kupa neće odustati pored vječitih rivala” u polufinalu su još Podgorica i Petrovac.

“Kup je uvijek dobra varijanta, ne odustajemo od toga. Obično se kaže da su u Kupu ostale još dvije utakmice i finale, ali u Kupu je definitivno samo jedno ništa ti ne znači finale ako ga ne osvojiš. Nije uspjeh ako si finalista, pamte se samo pobjednici”, podvukao je najbolji trener Crne Gore u 2019. godini, koji je to postao rekordni četvrti put.

 

izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.