Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Klasik bez golova, odluka pada u Nikšiću

klasik
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 18.04.2019. u 17:49

Fudbaleri Sutjeske i Budućnosti igrali su danas na Gradskom stadionu u Podgorici bez golova u prvoj utakmici polufinala Kupa Crne Gore.

Crnogorski klasik u polufinalu najmasovnijeg takmičenja nije opravdao očekivanja i ako su uslovi za igru bili idealni, a ekipa Nikole Rakojevića bila je opasnija u drugom poluvremenu, kada je imala i veći broj prilika, međutim, odluka o tome ko će u finale, biće donesena nakon revanša kraj Bistrice.

Prvih 45 minuta obilježila je više gruba nego konkretna igra, a pred oba gola viđena je po jedna prilika.

Prvi su zaprijetili domaći igrači već u 6. minutu, kada je Vujačić mogao da iskoristi centaršut sa desne strane, ali nije uspio da zahvati loptu iako je bio na svega par metara od gola Giljena.

Sa druge strane u 32. minutu, Miljan Vlaisavljević je prošao sa lijeve strane, uputio centaršut prema Božu Markoviću, koji je glavom gađao preko gola domaćih.

U prvom poluvremenu bilo je još par poluprilika, ali su mreže ostale netaknute.

U nastavku igre, tačnije u 54. minutu, do prve šanse dolaze igrači u bijelim dresovima, kada je šansu da pogodi gol Miloša Dragojevića imao Zakarija Alharaiš, ali nije na najbolji način zahvatio loptu, pa je njegov pokušaj završio pored gola.

Nakon centaršuta Marka Ćetkovića u 58. minutu probao je Stefan Cicmil, međutim nije bilo opasnosti po gol Budućnosti, ali jeste samo minut kasnije, kada je šutirao Božo Marković, nakon čega je loptu u korner poslao Dragojević. Nakon udarca iz ugla, pokušao je i Alharaiš, ali je gađao preko gola.

Najbolju priliku za Podgoričane u drugom poluvremenu imao je Stoiljković u 72. minutu nakon gužve u šesnaestercu Sutjeske, ali je njegov pokušaj izblokiran. isti igrač je probao u 90. minutu, kada je na pravom mjestu bio kapiten Nikšićana, dok je posljednju šansu na današnjoj utakmici imao Luka Merdović u sudijskoj nadoknadi, ali su mreže u crnpgprskom klasiku ostale netaknute.

Revanš, koji se igra na Gradskom stadionu u Nikšiću, na programu je 1. maja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.