Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Giljen poslije prvog poraza Sutjeske: Nema panike, fokus je na Kup

89017587_993490577718753_4723153154336620544_n_0
Milan Šapurić
  • Autor onogost.me
  • 22.11.2021. u 08:11

Morao je doći i taj dan. Prije ili kasnije, Sutjeska je morala posustati, a i čudo je da je, nakon vrlo iscrpne evropske priče, izdržala prvih 14 kola bez poraza.

Čudno je da ih je Dečić dobio, reklo bi se pogotovo zbog toga što je slavio kraj Bistrice, i to ubjedljivo. Dva puta je Vladan Giljen vadio loptu iz mreže, a Sutjeska je ukupno ove godine, do tog susreta, primila svega četiri gola.

Očigledno, Tuzani „ne leže“ prvotimcima Milije Savovića, ali to lidera mnogo i ne interesuje, jer je svjestan da su morali nekad izgubiti. Uostalom, imaju „plavo-bijeli“ zavidnu prednost od čak 11 bodova, a drugu poziciju dijele upravo Dečić, Budućnost i Iskra.

Sad su Nikšićani opterećeni masovnijim takmičenjem, tek onda će se pozabaviti derbijem s Budućnošću i ta dva okršaja doživljavaju najvažnijim ove jeseni.

Upravo tako misli i kapiten Sutjeske Vladan Giljen.

“Nije bio naš dan. Većina naših prvotimaca koji su iznijeli najviši teret ove jeseni nije bila raspoložena. Individualno smo podbacili, a i primili rano golove, oba iz prekida… U početku nijesmo iskoristili zicer, pa i kasnije smo imali potpunu inicijativu, još nekoliko izvanrednih prilika, ali sreće nam je manjkalo. Dečić je igrao agresivno od početka, poslije se znalački branio i zaslužio je tri boda. To je sad već ispričana priča. Nama je sada prioritet Kup”, kazao je Giljen.

“U srijedu igramo s Podgoricom, to je jedan meč i nemamo pravo na grešku. Dakle, ne bismo ni smjeli ni pomisliti da nas eliminiše neko u ovoj rundi takmičenja. To znači da nam je meč za dva dana i važniji od susreta s Podgoričanima koji je na programu za vikend. Kad prođe Podgorica, Budućnost je na redu i mislim da bi taj derbi mogao da nagovijesti ko osvaja titulu ove sezone. Jasno je, poraženi smo, ali nijesmo u panici i ne možemo biti, jer i dalje imamo zavidnu bodovnu prednost.”

U srijedu će Milija Savović, najvjerovatnije, ponovo „izmiješati karte“. Ima prvotimaca koji su prilično zamoreni, bez obzira što je tek prošla prvenstvena pauza, a ima i solidnu klupu, dovoljno igrača da ništa ne prepusti slučaju. Uz to, Nikšićani igraju na svom terenu.

Dakle, za očekivati je da lider Telekom 1. CFL opravda ulogu favorita u četvrtfinalu Kupa i savlada još jednu važnu ovosezonsku stepenicu.

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.