Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Giljen: Ne odričemo se titule, Budućnost kao prekretnica

vladan-giljen_1
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 28.10.2020. u 07:02

Fudbaleri Sutjeske nisu počeli sezonu onako kako su željeli i planirali. Eliminisani su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Borca iz Banjaluke, dok u šampionatu Crne Gore trenutno zauzimaju treće mjesto.

Izabranici Dragana Radojičića prikazali su partije sa dosta oscilacija u proteklih deset rundi. Ostvarili su četiri pobjede, uz četiri remija i dva poraza. Prikupili su 16 bodova, tri manje u odnosu na Budućnost, koja ima i utakmicu manje u odnosu na ekipu iz Nikšića.

U narednom kolu snage će u Nikšiću, u velikom derbiju odmjeriti Sutjeska i Budućnost, a pomenuti duel bi mogao da bude prekretnica za ekipu iz Nikišića. Podsjećanja radi, u prvom od četiri kruga koliko će se igrati tokom sezone, Budućnost je na svom terenu pobijedila Sutjesku sa 1:0.

„Mnogo čudnih i neočekivanih stvari se desilo na početku sezone. Tačno je da mnogo osciliramo kada su rezultati u pitanju, a pored toga u gotovo svim mečevima propustimo mnogo dobrih prilika, dok sa druge strane lako i prilično jeftino primamo golove. Međutim, sezona je praktično tek počela, uvjeren sam kao i svi u timu da smo kadri da se borimo i izborimo za titulu. Ostalo je još mnogo utakmica do kraja, pa nas prednost direktnih rivala ne brine mnogo, jer uz seriju dobrih rezultata i utakmica sve može brzo da se preokrene“, naglasio je za Sport Klub Vladan Giljen, kapiten i golman Sutjeske.

„Utakmica protiv Budućnosti ne nosi prefiks biti ili ne biti kada je osvajanje titule u pitanju, ali je od ogromnog značaja kao i svaki veliki derbi. Igramo na našem terenu, silno smo motivisani i odlučni u namjeri da se od prvog do posljednjeg minuta borimo za pobjedu. Meč koji slijedi nije biti ili ne biti kada je titula u pitanju, ali bi u svakom slučaju mogao da bude prekretnica kada je Sutjeska u pitanju. Nadam se i očekujem da pobjedom nad ekipom Budućnosti krenemo u proboj ka vrhu tabele, ka osvajanju titule koja je cilj kome težimo.“

Okršaj velikih rivala će sigurno donijeti mnogo uzbuđenja. Favorita u derbiju nema, a šanse za trijumf su podjednake. Psihološka prednost je u rukama fudbalera Budućnosti koji imaju bodovnu prednost, ali u derbi mečevima to po pravilu ne znači mnogo.

Podsjećanja radi, Budućnost i Sutjeska su uspešno prebrodili prvu rundu u Kupu Crne Gore. Podgoričani su u osmini finala slavili protiv Rudara iz Pljevalja, a Sutjeska protiv Jedinstva iz Bijelog Polja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.