Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:15
15.5.2018.

FK Arena Nikšić predstavnik Crne Gore na turniru u Bugarskoj

Na turniru koji se igra u Bugarskoj od 15. do 20. juna, nikšićki Fudbalski klub Arena će po prvi put od svog osnivanja učestvovati na jednom međunarodnom turniru i kao jedini klub iz naše države predstavljati Nikšić i Crnu Goru.


Turnir se igra u gradu Kranevo, a učešće je potvrdilo 26 ekipa iz deset zemalja Evrope, među kojima su i ruski Zenit, turski Fenerbahče i bugarski Ludogorec. Organizator turnira je Fudbalska akademija Kolonija iz Srbije koja je i uputila zvanični poziv nikšićkom klubu.

Trener Nikšićana, Vuk Drinčić, pred turnir u Bugarskoj za naš portal je kazao da u ovom uzrastu rezultat ne smije da bude na prvom mjestu.

“Veliko nam je zadovoljstvo što je baš naš klub dobio zvanični poziv za učešće na ovom prestižnom turniru, pa je to za nas u klubu potvrda jednog dobrog i kontinuiranog rada. Jako je važno za djecu u ovom uzrastu da budu dio turnira gdje mogu da se takmiče sa vršnjacima iz drugih zemalja, da stiču iskustvo i taktički napreduju tako da da je rezultat u drugom planu”, kazao je Drinčić i napomenuo da je upis u toku i da su sva zainteresovana djeca dobrodošla.  

Fudbalski klub Arena osnovan je 2015. godine i okuplja djecu uzrasta od 5 do 12 godina. Sa godištem 2007, 2008 i mlađim se takmiče u Đetić ligi koja je pod okvirom Srednje fudbalske regije.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije