Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Evropski zov sa Bistrice

66839389_2200767593509996_9035822853831786496_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 19.07.2019. u 06:40

„Hoćemo... pobjedu...hoćemo... pobjedu...“ orilo se sa istočne i zapadne tribine Gradskog stadiona u Nikšiću, u istorijskom meču za Sutjesku, na šta su igrači u plavim dresovima odgovorili na najljepši mogući način i donijeli Nikšiću i svim navijačima i ljubiteljima fudbala u gradu, ali i u Crnoj Gori najljepšu priču na evropskoj sceni.

Atmosfera koja nije viđena još od čuvenog baraž meča za popunu Prve lige, između Sutjeske i Novog Pazara iz 1994. godine, u kom je takođe gol postignut u posljednjim trenucima susreta, kada je Gaga Radojičić pogodio sa 11 metara za pobjedu i opšti delirijum na stadionu.

Ali, ovo sada je bila neka druga priča, evropska, koja nije bila interesantna samo za domaću javnost, već mnogo šire. Ponovo je nikšićka publika pokazala da ima šmek i da je apsolutna podrška svojim ljubimcima kada se kroje pravi sportski podvizi.

Hrabra igra u oba meča, maksimalna požrtvovanost na svakom dijelu terena, vjera do zadnjeg momenta, ogromna želja koja je bila primjetna od prvog sekunda, do kraja sprovedena taktička zamisao “skuvana” u Pecovoj “kuhinji” i na kraju potpuno zaslužena naklonost Fortune, donijeli su na obalu Bistrice najveći uspjeh crnogorskog  fudbala u kvalifikacijama za najelitnije klupsko takmičenje, a sve to je začinjeno i prelijepom slikom, ali i akustikom sa tribina.

 

 

Malo je spektakularnih mečeva koji su odigrani na onakav način na Gradskom stadionu u Nikšiću a da su imali sličan epilog. Mnogi na tribinama su prvi put uživo prisustvovali penal ruletu, a gotovo niko nije prije preksinoć bio svjedok jednog sjajnog izdanja Sutjeske na međunarodnoj sceni, i to u duelu u kom je naš šampion unaprijed već bio otpisan.

Ipak, iza ovog rezultata krije se i dosta toga što nismo mogli golim okom da vidimo u ova dva susreta. Kockice, za ovakav, možemo slobodno reći herojski podvig, sklapaju se godinama unazad. Radilo se temeljno na svim nivoima, a već više od dvije godine Nikola Rakojević, kao glavni krivac, potpomognut upravom i ostalim radnicima u klubu, sklapa tim i pravi zdravu fudbalsku priču. Spojeni su mladost i iskustvo. Vraćeni su igrači koji su se kalili u inostranim ligama, angažovani su „regruti“ iz omladinskog pogona, a tim je prošaran sa bivšim reprezentativcima. Dokazano dobitna kombinacija, jer sve to je u kratkom roku doprinijelo prvom trofeju u Kupu, zatim osvajanju dvije titule prvaka države, a potom i prije dvije noći uspjehu na evropskoj sceni, u noći koja je u potpunosti bila obojena plavo-bijelim bojama. Sutjeska je zbog svega nabrojenog sada perjanica domaće fudbalske scene, u koju svojim najnovijim uspjehom vraća nadu.

Evropski zov definitivno je odjeknuo sa Bistrice, koji se već osjetio u Slovačkoj, a sada se širi i prema dalekom Kipru. Avantura je tek počela i već je uspjela, a Sutjeska, Nikšić i svi kojima srce kuca za plavo-bijele boje spremni su za još jedno prelijepo evropsko fudbalsko veče na obali Bistrice, koje stiže već u utorak…

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.