Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dva lica Sutjeske dovoljna za bod u Tuzima

0000004499_1050_624_cut
  • Autor onogost.me
  • 27.09.2020. u 17:53

Dečić i Sutjeska odigrali su neriješeno, 1:1, u 6. kolu Prve Telekom lige.

Tuzani, koji su u duel sa nikšićkom ekipom ušli kao drugoplasirana ekipa i blagi favorit, u prvih 45. minuta meča pokazali su zašto su najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela šampionata.

Bolju igru i terensku inicijativu krunisali su u 20. minutu kada je nakon slobodnog udarca Vuljaj glavom efektno doveo domaći tim u vođstvo. Do kraja poluvremena Dečić je kontrolisao ritam utakmice, a igrači Sutjeske nijesu uspjeli napraviti praktično niti jednu ozbiljnu šansu.

U drugom poluvremnu potpuno obrnuta situacija. Izabranici Dragana Radojičića zaigrali su mnogo bolje, što je donijelo rezultat već u 53. minutu kada je odbrana domaćina matirana u četiri poteza.

Dugu loptu sa svoje polovine Šofranac je poslao ka Adroviću, ovaj spustio glavom do brzonogog Osmajića, koji je sa desne strane uposlio Ćetkovića za izjednačenje.

Ostatak meča protekao je u dominaciji gostujuće ekipe, pa je Sutjeska već u 56. minutu mogla do vođstva preko Adrovića, ali je dobro reagovao golman Velimirović. Nikšićani su dominirali, stavrali šanse, bilježimo i sjajan šut Grivića u 75. minutu koji je zaustavila prečka. Dečić se na kraju malo konsolidovao i zaprijetio u nekoliko navrata, ali nije bilo promjene rezultata.

Na kraju možda i ravnopravna podjela bodova u derbiju kola iz kojeg Dečić izlazi kao neporažena ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva. 

U narednom kolu Sutjeska dočekuje Rudar koji je danas na svom terenu poražen od Budućnosti.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.