Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dejan Zarubica – tihi heroj šampiona

106218971_269481271149665_5210271467348253093_n
Šansa sport
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2020. u 08:59

U fenomenalnoj sezoni Budućnosti, koja može i da se pretvori u istorijsku u slučaju da osvoji Kup, ostaće upisano da je gol za titulu postigao Dejan Zarubica, tihi heroj šampiona, čovjek koji je u osam utakmica igrao i sa slomljenim stopalom...

Upisao se u 30. kolu na Zlatici protiv Koma i stavio tačku na neizvjesnost, mada borba za titulu ne postoji odavno, još od druge polovine februara kada su Podgoričani odbili nalet Sutjeske. Zarubica je protiv Koma postigao peti pogodak u ligi ove sezone, sedmi računajući i Kup, a da ga povreda jedan period nije odvojila od terena, brojka bi sigurno bila i veća…

“Igrali smo dobro u većem dijelu sezone i na kraju su sve ispratili i rezultati. Ispostavilo se da je moj gol protiv Koma vrijedan titule i drago mi je što sam ja bio taj koji je osigurao Budućnosti trofej”, kaže Zarubica.

Devet puta je 27-godišnji napadač bio starter ove sezone. Protiv Koma je bio strijelac i u oktobru prošle godine u pobjedi 3:2, a tresao je i mrežu OFK Titograda i Podgorice (dva puta).

“Zadovoljan sam učinkom, pogotovo kada se ispostavilo da sam osam utakmica igrao sa slomljenim stopalom. Osjećao sam bolove nakon udarca koji sam dobio u duelu sa Jedinstvom u Kupu, ali nismo mogli da otkrijemo šta je. Nosio sam čizmu 25 dana, onda sam u januaru obnovio povredu, pa se ispostavilo i da mi je pauza zbog koronavirusa pomogla da se lakše vratim na teren”, priča Zarubica.

Budućnost pred 31. kolo koje se igra večeras ima 20 bodova više od Sutjeske.

“Iskreno, nismo očekivali da ćemo ovako ubjedljivo doći do titule. Pogotovo poslije onog poraza od Sutjeske u Podgorici u kojem smo i dominirali, ali smo primili neke golove koji se rijetko viđaju. Kasnije smo i promijenili trenera i ispostavilo se da je dolazak Mladena Milinkovića na klupu bio istorijska odluka”, kaže Zarubica.

Prvi dan decembra 2019. bio je ključni momenat u sezoni, tvrdi Zarubica.

“Nadigrali smo i pobijedili Sutjesku u Nikšiću i napravili korak ka tituli. Mislim da je pred taj meč najveću ulogu imala atmosfera među igračima, jer smo u svlačionici imali čvrst dogovor da napadnemo Sutjesku i da nas zanima samo trijumf. Uradili smo to na fascinantan način, slavili 2:0, promašili mnogo šansi i čini mi se dokazali sebi, a i Sutjesci, da smo najbolji”, jasan je bivši napadač Sutjeske, OFK Beograda, Iskre i Lovćena.

Budućnost je ove sezone postigla 62 gola u 30 kola. Mrežu rivala je treslo 11 različitih igrača, a najefikasniji su Draško Božović i Igor Ivanović sa po devet pogodaka. Grk Panajotis Moraitis je upisao jedan manje…

“Igramo lepršavo, uvijek na gol više i to je dalo rezultat. Nismo nijednog momenta zavisili od pojedinca, već su bitnu ulogu pred golom gostiju imali i defanzivci i vezisti, kao i mi napadači… To je dalo rezultat.

Do kraja prvenstva je ostalo šest kola, a „plave” sada posebno zanima Kup, gdje su stigli do polufinala.

“Mislimo o duploj kruni, svi želimo da se ova generacija Budućnosti pamti kao prva koja je osvojila prvenstvo i Kup. Želimo da zaokružimo fantastičnu sezonu, ali ne treba nam pritisak. Igra se po jedan meč, što može da bude opasno i bićemo oprezni. Vjerujemo da smo najbolji, ali šansu vide i Sutjeska, kao i Podgorica i Petrovac. Svi koji stignu do polufinala žele da dođu i do trofeja”, rekao je Zarubica.

Novog šampiona večeras pod Goricom čeka duel sa Petrovcem.

“Neki igrači su dobili odmor, a mi koji budemo na terenu želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata”, zaključio je napadač Budućnosti.

Posljednja šansa za Grbalj, Rudar ostao i bez Brazilca

Šest kola prije kraja Grbalj više nema šta da čeka ako želi da izbjegne direktno ispadanje u Drugu ligu.

Grbalj večeras u 31. kolu u Petrovcu čeka konkurenta za opstanak – Kom, koji je u zoni baraža sa četiri boda više od fenjeraša. Zlatičani sedam utakmica nemaju pobjedu (četiri remija i tri poraza), dok su Grbljani vjeru u opstanak vratili trijumfom nad Rudarom u pretprošloj rundi.

“Svjesni smo važnosti meča, momci su spremni da izgaraju za pobjedu. Uvjeren sam da možemo do tri boda, iako poštujemo kvalitet koji ima Kom”, rekao je trener Grblja Marko Vidojević.

Kom je propustio šansu da u četvrtak zaustavi Budućnost. Izgubio je bod u sudijskoj nadoknadi.

“Vjerovatno smo zaslužili više protiv Budućnosti, ali ovaj duel je mnogo važniji za nas. Nadam se da ćemo ponoviti izdanje iz duela sa Podgoričanima i da će ovog puta rezultat biti drugačiji”, poručio je vezista Koma Nedeljko Vlahović. OFK Titograd, još jedan tim u zoni baraža, igra kod kuće sa Podgoricom, juri pobjedu i nada se neuspjehu Rudara.

Pljevljaci imaju pet bodova prednosti pred okršaj sa Sutjeskom, a u duel u Nikšiću ulaze bez Brazilca Tijaga Farije. Njemu je istekao ugovor i do kraja sezone sigurno neće nastupati za Rudar, koji ne može da računa ni na Vula Vujačića, Velizara Janketića i Marka Krasića. Trećeplasirana Iskra se u Danilovgradu sastaje sa Zetom.

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.