Autor: onogost.me
Foto: SD
14:18
9.4.2021.

Zirojević: Službenik Uprave policije više puta postupio neprofesionalno i suprotno pravilima službe

Sa čuđenjem smo se upoznali sa reagovanjem Uprave policije povodom jučerašnjeg incidenta u mjestu Bogetići, na putu Podgorica-Nikšić, prilikom kojeg su povrijeđena dva građanina koji su učestvovali u blokadi magistrale, navodi potparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.


"Menadžment Uprave policije u saopštenju „zaboravlja“ da navede da je njihov službenik više puta postupio neprofesionalno i suprotno pravilima službe, čime je ugrozio i bezbjednost „štićene“ ličnosti, ali i bezbjednost okupljenih građana”, navodi Zirojević.

Službenik Uprave policije postupio je, ističe on, neprofesionalno kada je u pitanju bezbjednost štićene ličnosti koju je vozio.

“Naime, kada štićena ličnost kreće na put, službenici koji je obezbjeđuju dužni su, prije polaska, provjeriti cjelokupnu trasu puta kojim je planirano da štićena ličnost prođe. Nakon toga, u toku samog putovanja, prilikom ulaska na svaku teritoriju opštine kroz koju štićena ličnost u toku puta prolazi, službenici koji je obezbjeđuju dužni su da pozovu dežurnu službu centra ili odjeljenja bezbjednosti te opštine i provjere da li na putu postoji nešto što bi moglo ugroziti njenu bezbjednost. Ukoliko tako nešto postoji, službenik je dužan ili da odabere alternativnu trasu kuda će proći, ili da se okrene i vrati nazad, kako ne bi došlo do ugrožavanja bezbjednosti štićene ličnosti, ali ni onih građana koji su, u ovom slučaju, blokirali magistral”, dodaje Zirojević.

Pošto nije realno, kako kaže, za pretpostaviti da službenik nije znao da je put pod blokadom, jer je o tome posredstvom medija bila upoznata cjelokupna crnogorska i regionalna javnost, jedino logično objašnjenje jeste da je službenik namjerno ugrozio bezbjednost štićene ličnosti.

“Pritom treba imati na umu da je, da bi došao direktno u masu koja je blokirala saobraćaj, morao obići poveliku kolonu vozila koja se iz pravca Podgorice ka Nikšiću nalazila na pomenutoj lokaciji.
Da li je razlog neznanje, ili demonstracija sile nad okupljenim protestantima, ne znamo. Na kraju, službenik koji je upravljao vozilom u kojem se nalazila ćerka premijera Krivokapića ni na koji način nije smio ugroziti okupljene protestante, što je on učinio imajući u vidu da su dva čovjeka zadobila lakše tjelesne potrebe nakon njegovog manevra sa vozilom. On je, kao službenik Uprave policije, dužan da štiti bezbjednost i štićenog lica koje prevozi, ali i svakog građanina Crne Gore”, navodi Zirojević.

Zbog svega ovoga, začuđen je reakcijom Uprave policije koja ni u jednoj rečenici nije konstatovala da se njihov službenik ponašao neprofesionalno i da je incident posljedica takvog ponašanja.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:42
  14.5.2021.

  Novoizabrani predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević najavio je da će se danas sastati sa presjednicima Sindikata Željezare, a ubrzo očekuje da će doći do sastanka sa investitorima koje su pominjali u kampanji.

 • 08:24
  14.5.2021.

  Skupština Crne Gore za poslaničke neto zarade u aprilu izdvojila je ukupno 126.197 eura, dok je poslanicima iz prošlog saziva koji ostvaruju pravo na nadoknadu zarade po prestanku funkcije isplaćeno 46.365 eura.

 • 16:22
  12.5.2021.

  Skupština Crne Gore usvojila je izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu. Za izmjene tog zakona glasalo je 41 poslanik vlasti. U vrijeme glasanja u Skupštini nije bilo poslanika opozicije. Nastavak sjednice zakazan je za ponedjeljak u 12 sati, prenosi portal rtcg.me.

 • 08:59
  12.5.2021.

  Političke partije u Crnoj Gori ove godine će iz budžeta dobiti više od 5,1 milion eura, pokazali su podaci dostavljeni crnogorskom parlamentu, piše Dan.