Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za zdravstvo Crne Gore tri miliona eura od EU

et8ck1exkaamogl
twitter
  • Autor onogost.me
  • 25.03.2020. u 10:30

Evropska unija obezbijedila je tri miliona eura kako bi se odmah pomoglo crnogorskom zdravstvenom sektoru u borbi protiv koronavirusa i 50 miliona eura za dugoročni program u skladu sa potrebama Vlade Crne Gore, objavio je ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

Premijer Duško Marković se zahvalio na donaciji.

”Evropske vrijednosti i solidarnost su na djelu. Crna Gora će nastaviti da predano radi sa Ambasadorm Evropske unije da zajednički saniramo posljedice krize”, navodi se na Markovićevom tviter nalogu. 

Iz Vlade su takođe istakli da u ovim teškim trenucima borbe protiv COVID 19 stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava.

“Istovremeno radimo na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom”, navodi se na zvaničnom Tviter nalogu Vlade.

Saopštili su da su dogovorili i ubrzavanje 18 miliona eura vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.