Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vuković: Recikliraju priču da bi se odbranili od afera

nemanja_vukovic_opstina_nk
Opština Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 13.11.2021. u 09:45

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković tvrdi da je Demokratska partija socijalista (DPS) ponovo aktivirala priču o ostavci vršiteljke dužnosti direktorice Osnovne škole “Dušan Bojović” Milodarke Popović Šofranac i njegovoj, kako je kazao, navodnoj umješanosti u zapošljavanje partijskih aktivista Demokrata, zbog zloupotreba i kriminalnih radnji koje su otkrili u funkcionisanju bivše vlasti.

”Potpuno je jasno kada sačekate da neka stvar odstoji i postane praktično medijski bajata, a onda je reciklirate nakon tri i više mjeseci, da je to isključivo zbog toga što sam došao do dokaza o zloupotrebama i kriminalnim radnjama koje su rađene u Opštini Nikšić, a koje su sprovodili funkcioneri DPS-a dok su vršili vlast u Nikšiću”, kazao je Vuković.

Nije želio da otkriva o kakvim zloupotrebama je riječ, ali su “Vijesti” nezvanično saznale da je podnio krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg potpredsjednika Opštine Dragana Perovića zbog sumnje da je oštetio gradski budžet za skoro 28.000 eura, jer je prilikom dodjeljivanja jednogodišnje naknade po isteku mandata Veselinu Grboviću navodno zloupotrijebio službeni položaj.

Nakon što je Grboviću prestao mandat po sili zakona, Perović je do izbora novog predsjednika Opštine, vršio tu funkciju.

Perović je “Vijestima” kazao da je odluku donio u skladu sa zakonom, da je Grbović imao pravo na naknadu, kao i da je on poštovao Zakon o zaradama u javnom sektoru, a pomenuti zakon nije on donosio, niti to može da uradi bilo koji pojedinac.

Milodarka Popović Šofranac je 31. avgusta u dopisu ministarki prosvjete Vesni Bratić navela da se potrudila da za рomоćnika direktora škole u Župi pronađe kvalitetnu, stručnu osobu u koju ima povjerenje i da je riječ o pedagogu koga lično poznaje, kojoj je svojevremeno bila mentor i sa kojom je i ranije sarađivala. U pomenutom dopisu, koji je objavio nikšićki odbor DPS-a, stoji da je Vuković pozvao na razgovor i da je ona očekivala da će dobiti pomoć u rješavanju brojnih tekućih problema, ali da je razgovor kako tvrdi, tekao u sasvim drugom pravcu.

”Pod izgovorоm da je njegova stranka predložila mene za v. d. direktora, on je uporno zahtijevao da na radnо mjesto pedagоgа primim nekog njihovog аktivistu kojeg ne рoznajem i koji nema radnog iskustva. Ja to nijesam prihvatila, prije svega, što je taj izbor u mojoj nadležnosti. Vjerovala sam da je ovakav manir miješanja političara, tamо gdje im zakonom nije dozvoljeno, ostao izа nas 30. avgusta, za šta sam, između ostalog, i glasala i ranije i sada sam bila protivnik takvog ponašanja, ра narаvnо ne mogu i neću da budem marioneta”, stoji u dopisu Popović Šofranac.

Vuković je odbacio sve te optužbe i istakao da je Popović Šofranac inicirala sastanak na temu kako lokalna vlast može pomoći školi u Župi.

”Nažalost, nakon završenog razgovora na tu temu, Popović Šofranac me informisala, bez obzira što ja nemam nikakve veze s tim, niti je to sfera mog interesovanja i djelovanja da na mjestu prvog saradnika planira da zaposli rođenu sestričnu. Ono što bi uradio svaki odgovoran čovjek, bez obzira na funkciju koju obavlja, jeste to da je upozori da je takvo postupanje knjiški primjer nepotizma i da je to odlika kadrova DPS-a”, kazao je Vuković.

On je pozvao nadležne državne organe da ispitaju cijeli slučaj, da im stoji na raspolaganju, a nakon što se “utvrdi činjenično stanje, vidjeće na koji način će se odnijeti prema lažnim optužbama”.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci