Autor: onogost.me
Foto: Demokrate
11:39
29.5.2020.

Vuković: "Paket pomoći" podrazumijeva sve samo ne bilo kakvu pomoć

Uvođenje fiktivnih mjera za pomoć privredi, i to kada je krizni period debelo iza nas, oličenje je licemjerstva i politikanstva DPS vlasti u Nikšiću, ističe se u saopštenju potpredsjednika OO Demokrata Nikšić, Nemanja Vuković.


On dodaje da su u predstavi za mazanje očiju javnosti i privrednicima, odbornici DPS-a u SO Nikšić izglasali “paket pomoći” koji podrazumijeva sve, samo ne bilo kakvu pomoć.

“Sve mjere Opštine Nikšić svele su se na puko odlaganje obaveza, a izostale su subvencije ili ukidanja obaveze plaćanja, što su vidovi suštinske pomoći, pa stoga ni ne čudi što je odbijen sveobuhvatan paket mjera koji smo predložili. Shodno navedenom, teret odgovornosti za propadanje privrede i gotovo 1.000 novih nezaposlenih u Nikšiću ide direktno na adresu DPS-a i Veselina Grbovića. O stvarnom stanju stvari u našem gradu najbolje svjedoči drama koja je u finansijskom sektoru “perjanice razvoja” nastala usled najave da će iz fonda za nerazvijene opštine isplata biti manja za tri miliona eura. To najbolje oslikava finansijsku gimnastiku i šminkanje stvarnosti od strane DPS vlasti u Nikšiću”, navodi se u saopštenju.

Vuković dodaje da budžetska rezerva koju Opština Nikšić ima kod banaka su depoziti po viđenju i Opština nema nikakav prihod niti ikakvu naknadu od njihovog držanja na bankovnim računima.

“Ta sredstva mogla su biti oročena, a ovako služe za donošenje profita privatnim bankama i lokalnoj vlasti za hvaljenje, umjesto da budu ulagana u povećanje kvaliteta života svih građana Nikšića. Dakle, radi se o sredstvima koja su stečena nauštrb svih građana i nikšićke privrede, i neutrošena nauštrb kapitalnih investicija, nauštrb opreme javnih preduzeća i nauštrb standarda zaposlenih u lokalnoj upravi i javnim ustanovama, a koja se i dan danas nalaze deponovana na računima banaka. Krajnje je nepošteno da sredstva građana Nikšića, koji grcaju u problemima, isključivo služe za likvidnost Prve i drugih banaka, i čekaju na upotrebu za predizbornu promociju vlasti, umjesto da se stimulativno vrate privredi i građanima”, naglašava Vuković.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:06
  12.7.2020.

  Demokratska Crna Gora, Demos, Nova ljevica, Partija penzionera, invalida i restitucije, kao i Društvo za istraživanje politike i političke teorije, donijeli su odluku o formiranju građanskog bloka i uspostavljanju predizborne koalicije u susret nastupajućim parlamentarnim izborima.

 • 10:00
  11.7.2020.

  Podnošenje izbornih lista Državnoj izbornoj komisiji (DIK) počinje danas, a za verifikaciju izborne liste potrebno je da bude podržana potpisima 4.261 birača.

 • 15:32
  10.7.2020.

  Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT), kao subjekat koji integriše sve relevantne društvene činioce, smatra da je moguće organizovati cio predstojeći izborni proces u pravcu poštovanja svih odredaba Ustava i zakonâ i prava svakog građanina Crne Gore da bira i bude biran, uz neprikosnoveni prioritet očuvanja javnog zdravlja – saopštio je predsjednik NKT Milutin Simović danas na sastanku sa predstavnicima Kancelarije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

 • 11:00
  10.7.2020.

  Odbor URA u Nikšiću, u skladu sa mjerama NKT-a održao je redovnu izbornu konvenciju na kojoj je za novu predsjednicu izabrao prof. dr Tatjanu Đurišić-Bečanović, saopštili su iz ove partije.