Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
20:00
26.10.2020.

Vukićević izabran za predsjednika nikšićkog DPS-a: Dosta smo se udaljili od naroda, moramo to promijeniti

Zoran Vukićević, dosadašnji direktor Centra za socijalni rad za opštine Nikšić, Šavnik i Plužine, novi je predsjednik nikšićkog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.


Izvršni odbor nikšićkog DPS-a večeras je jednoglasno donio ovu odluku.

„Ja sam već danas podnio ostavku na mjestu direktora Centra za socijalni rad iako se to moglo volonterski raditi, međutim, nijesam želio nijednim svojim postupkom da opteretim ni sebe, ni svoju partiju jer bi veoma vjerovatno dolazio u neki konflikt interesa ili nekakvu sumnju da sa pozicije direktora Centra neravnopravno vodim partiju. Mislim da je to bila moja moralna dužnost“, kazao je on za naš portal.

Takođe je, što se tiče partije, najavio određene promjene.

„Vjerujem da smo se dosta udaljili od naroda, da poruke koje smo slali nijesu dolazile do naroda, da smo bili bez energije i da to u narednom periodu moramo promijeniti. Naravno da ću sarađivati sa svima koji žele dobro Nikšiću i Crnoj Gori“, dodao je on.

Vukićević je na mjestu predsjednika nikšićkog DPS-a zamijenio Ivana Mitrovića, koji je nakon održanih parlamentarnih izbora 30. avgusta i ostvarenih rezultata u Nikšiću iz moralnih razloga podnio ostavku.

Za potpredsjednika OO DPS Nikšić jednoglasno je izabran Marko Burić, koji je zaposlen u Elektroprivredi Crne Gore. Politički je angažovan u Savjetu mladih DPS-a, Klubu odbornika Nikšić i OO DPS Nikšić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:29
  23.11.2020.

  Poslanici kojima je, zbog vanredne situacije izazvane epidemijom kovid - 19, ograničena sloboda kretanja, moći će da glasaju na sjednicama Skupštine i njenih radnih tijela na daljinu, predviđeno je dopunama Poslovnika, koje je danas usvojio crnogorski parlament.

   

 • 07:55
  23.11.2020.

  Novoimenovani predsjednik Opštine Nikšić i bivši predsjednik Nacionalno koordinacionog tijela NKT Milutin Simović kazao je da povjerenje koje je dobio za obavljanje nove funkcije doživljava isključivo kao odgovornost i obavezu, ističući da su planovi za dalji razvoj grada veoma ambiciozni.

 • 16:29
  22.11.2020.

  Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, imenovao je Jelenu Marković, profesoricu crnogorskog jezika i književnosti, za v.d. predsjednicu Opštinskog odbora Liberalne partije Nikšić.

 • 09:01
  21.11.2020.

  Biznismen Miodrag Daka Davidović osniva političku partiju pod nazivom Narodni pokret Crne Gore.