Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vučinić pozvao na jedinstvo opozicije

80012989_423360795233455_2324443589154701312_n
arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.03.2020. u 16:03

Radnička partija Crne Gore (RP) pozvala je na što hitnije otpočinjanje dijaloga unutar opozicije i saopštila da će predložiti formiranje tehničke liste kako bi se, uz uključivanje vanstranačkih ličnosti, sprovela reforma državne uprave i izbornog zakonodavstva.

Predsjednik RP, Maksim Vučinić, naveo je da bi se na taj način ”razvlastila aktuelna vlast i omogućili prvi fer i demokratski izbori u istoriji Crne Gore”.

”Režim je ciljano pobjegao od reforme i izbornog zakonodavstva i krajnje je vrijeme da se zajedničkim snagama, makar u tom domenu, ostvari pritisak na vlast”, ocijenio je Vučinić na konferenciji za novinare u Nikšiću.

On je poručio da je RP spremna da bude domaćin prvog okupljanja predstavnika opozicije.

Aktuelna situacija u Crnoj Gori, kako je ukazao Vučinić, ponovo pokazuje stare greške opozicije, koje su pokazale da borba za mandate nije donijela sreću ni narodu, državi, ni partijama.

”Narod je rekao svoje, a mi smo kao njegovi predstavnici dužni da im konačno omogućimo da biraju između prosperiteta ili propasti države, tako što će biti sigurni da daju glas jedinstvenoj opozicionoj listi za smjenu režima”, rekao je Vučinić.

On je ocijenio da na taj način glas neće dobiti ”neka nova opcija koja bi, uz kozmetičke promjene, zamijenila dosadašnju po svim parametrima”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.