Autor: onogost.me
Foto: URA
13:44
28.11.2020.

URA Nikšić: Problem bezdomnih životinja i dalje čeka rješenje

Nikšićki odbor GP URA-e uputio je otvoreno pismo predsjedniku Opštine Nikšić, Milutinu Simoviću podsjećajući ga da je problem bezdomnih životinja i dalje neriješen.


U ovoj političkoj partiji pitaju se šta je šta je to od 2015. godine kada je Sklonište u Bresticama dobilo rješenje, do kraja 2019. godine „pojelo“ preko milion eura.

„Da je u ovoj oblasti nešto trulo i nezakonito potvrđuje nam i neodgovaranje nadležnih  na odborničko pitanje "Koliki je ukupni iznos novca koji je posredno i neposredno u Opštini Nikšić utrošen u cilju rješavanja problema prekobrojnosti populacije bezdomih životinja od donošenja Odluke o izgradnji skloništa u Bresticama do danas", postavljeno 27. maja 2020. na 19. sjednici nikšićke Skupštine“, piše u otvorenom pismu Opšinskog odbora ove partije.

Pitanje je, kako kažu, stiglo od koalicionog partnera u vršenju vlasti u Nikšiću, očito „nezadovoljan načinom na koji je tretirana ova problematika dugi niz godina i stanjem u kojem se nalaze nedužne bezdome životinje u našem gradu“.

"Kao ministar nijeste riješili ni probleme jedine stočarke Romkinje Slavke Adžović kojoj su zbog vašeg ignorisanja, ljudi dobre volje priskakali u pomoć da održi stado. Sad ste kao predizborni gradonačelnik DPS-a promptno riješili da date ovoj vrijednoj stočarki opštinsko zemljište da sagradi štalu, za koju je materijal nabavljen zahvaljujući inicijativi Darka Saveljića i solidarnosti građana", navodi se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:17
  27.1.2021.

  Gordana Radović biće na čelu pokreta “Ne damo Nikšić”, koji će učestvovati na lokalnim izborima u Nikšiću u koaliciji sa Pravom Crnom Gorom i možda još nekim lokalnim udruženjem.

 • 17:50
  26.1.2021.

  Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti i set zakona koje je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao 25. januara stupili su danas na snagu nakon što su objavljeni u Službenom listu Crne Gore.

 • 08:17
  26.1.2021.

  Narodni pokret Crne Gore, čiji je osnivač poznati biznismen Miodrag Daka Davidović, učestvovaće na lokalnim izborima u Nikšiću 14. marta. Tu informaciju Danu je potvrdio Davidović, ističući da će više informacija biti poznato narednih dana.

 • 18:59
  25.1.2021.

  Juče je održan 9. Kongres Demokratske partije socijalista, online putem iz 16 sala u 13 gradova širom Crne Gore. Kongresu je prisustvovao 591 delegat.