Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

URA Nikšić izabrala novo rukovodstvo: Đurišić-Bečanović predsjednica odbora

viber_image_2020-07-10_10-34-33
URA
  • Autor onogost.me
  • 10.07.2020. u 08:36

Odbor URA u Nikšiću, u skladu sa mjerama NKT-a održao je redovnu izbornu konvenciju na kojoj je za novu predsjednicu izabrao prof. dr Tatjanu Đurišić-Bečanović, saopštili su iz ove partije.

Oni su kazali i da su 40 delegata  uz prisustvo  članova Predsjedništva URA, Dritana Abazovića, Zorana Mikića i Filipa Adzića za potpredsjednike odbora izabrali Rada Miloševića, diplomiranog politikologa, prof. dr Rajku Glušicu i diplomiranog pravnika Gorana Šućura.

Obraćajući se prisutnima,  nova predsjednica odbora URA u Nikšiću Tatjana Đurišić-Bečanović se zahvalila na ukazanom povjerenju i istakla da su pred Crnom Gorom i Nikšićem istorijski trenuci.

„Pred nama su parlamentarni izbori koji će odlučiti dalju sudbinu Crne Gore, dakle, u punom smislu istorijski. Jedino pobjeda opozicije na predstojećim izborima može donijeti Crnoj Gori stabilnost i izvući je iz teške političke krize u koju je gurnuta nesavjesnim djelovanjem, neznanjem i koruptivnim radnjama DPS istrošenog upravljačkog aparata“, kazala je Bečanović-Đurišić.

Ukazala je da je velika odgovornost ne samo na opoziciji već i na građanima koji moraju donijeti presudnu odluku – „da li će biti nosioci suvereniteta ili pak nosioci DPS-samara“.

„Žene, kao odgovorna politička bića, odigraće ključnu ulogu u izbornom procesu i odužiti se svim onim ženama koje su žrtvovale svoje živote, boreći se za pravo glasa. Tek kad ostvare pravo glasa, žene postaju socijalni i politički subjekat i prestaju da budu objekat, čijom sudbinom upravlja muška volja“, kazala je nova predsjednica odbora URA u Nikšiću.

Predjsednik URA Dritan Abazović, obraćajući se Nikšićanima kazao je da ga raduje pozitivan duh i energija koja se nakon male stagnacije opet obnavlja u tom gradu.

„Svjesni smo činjenice da se protiv DPS-a mora odgovriti stručnim i profesionalnim ljudima, a da to ovaj odbor ima. Nikšićani kao nikada do sada imaju šansu da se izbore za ono što im je u bližoj prošlosti oduzeto“, naglasio je Abazović.

On je ukazao i na činjenicu da Građanskom pokretu URA iz dana u dan pristupaju građani koji su svjesni da imaju alternativu ovakvoj vlasti i ovom režimu.

Predsjednik URA čestitao je izbor i zahvalio se svim Nikšićanima koji su, kako je kazao, izabrali teži ali pravedniji put borbe protiv DPS-a i njegovih satelita.

Potrpredsjednik stranke Filip Adzić, čestitao je izbor predsjednika i rukovodstva pokreta URA Opštinskog odbora Nikšić i istakao bitnost zajedništva i vjerovanja u ideju slobodne Crne Gore.

„Posebno sada kada se medijskim sredstvima putem lažnih i netačnih informacija kredibilitet pokreta URA pokušava srozati. Svjesni smo činjenice da smo trn u oku cjelokupnoj vlasti pa se zajedno moramo boriti za tačnost i precizniost u iznošenju informacija i vjerovati svemu što u proteklih par mjeseci radimo radi boljeg sjutra svih građana Crne Gore“, zaključio je Adžić.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.