Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Šundić: Obezbjeđenje premijera Krivokapića me spriječilo da pristupim radnom mjestu, sraman čin i emotivni udarac na moj ugled

sundic
screenshoot
  • Autor onogost.me
  • 21.02.2021. u 18:04

Danas je u Nikšiću načinjen neprimjeren gest prema umjetniku, kandidatu sa liste Evropski tim za Nikšić i našem sugrađaninu Petru Šundiću, saopšteno je iz Evropskog tima za Nikšić. 

Naime, kako se navodi u saopštenju te koalicije, Šundić je danas od strane obezbjeđenja premijera Krivokapića, spriječen da se popne na Bedem i uđe u svoje službene prostorije koje već godinama koristi. 

“Kršenjem slobode, kabadahijskim odnosom u svojstvu iskazivanja moći i prisilom, premijer Krivokapić je zaposjeo prostor oko Bedema kao da je u pitanju njegov lični posjed. A istinskom umjetniku, simbolu Bedem festa, čovjeku koji je u potpunosti oživio ovaj lokalitet i zahvaljujući kojem je ovom mjestu vraćen stari sjaj danas je zabranjeno da radi na svom radnom mjestu zato što je premijer Krivokapić snimao promotivne spotove”, navode iz Evropskog tima za Nikšić. 

Šundić, koji se nalazi na odborničkoj listi koalicije Evropski tim za Nikšić, ističe da današnji događaj doživljava kao veliki emotivni  udarac na njegov ugled, reputaciju i dostojanstvo. 

“Skoro 24 sata provodim na Bedemu, sve prethodne godine sam se trudio da tvrđavu, koja je bila potpuno zaboravljena, učinim da bude i postane ono što jeste danas – brend Nikšića, zahvaljujući upravo mom radu i radu mojih saradnica i saradnika i zahvaljujući Bedem festu. Petar Šundić danas nije mogao da se popenje na tvrđavu ni kao građanin, ni kao neko čije se kancelarije nalaze na tvrđavi. Nijesam želio da remetim snimanja raznih spotova koji su ovih dana aktelni na tvrđavi, ali gospodin Zdravko Krivokapić i njegova svita nije dozvolila da se popmnem, prije svega, na svoje radno mjesto. Mislim da je to sraman čin, da li je to sloboda koja je obećana građanima 30. avgusta”, pita se Šundić. 

 

 

Evropski tim za Nikšić najsnažnije osuđuje napad koji se danas dogodio.

“Kabadahijama sa vlasti poručujemo da će evropski Nikšić dati snažan odgovor na ovaj i slične sramne postupke koji se ovih dana demonstriraju u našem gradu”, zaključuje se u saopštenju. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.