Autor: onogost.me
Foto: Srpska alternativa
14:48
16.3.2020.

Srpska alternativa upisana u registar političkih partija u Crnoj Gori

Nakon trideset dana od podnošenja prijave Ministarstvo javne uprave, donijelo je rješenje o upisu Srpske alternative u registar političkih partija u Crnoj Gori.


Istim rješenje kao ovlašćeno lice za zastupanje partije upisan je Svetislav Perišić, koga je Skupština Srpske alternative održana prije dva mjeseca izabrala za njenog predsjesnika.

"Srpska Alternativa, kojoj je glavni cilj integrisanje srpskog naroda u pravni, ekonomski i društveni sistem države Crne Gore i ulazak Srba u vlast i sve institucije sistema, svojim programom se obavezala da poštuje Crnu Goru kao nezavisnu državu, uvažava sve državne simbole i njene spoljnopolitičke prioritete", saopštili su iz te partije.

Partija će učestvovati na narednim parlamentarnim izborima, koji se očekuju krajem oktobra.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:41
  28.3.2020.

  Komunalna policija u Nikšiću krši sve zakonske norme, a posebno one koje su izdate od Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, saopštili su danas iz nikšićkog odbora URA.

 • 13:29
  25.3.2020.

  Evropska unija obezbijedila je tri miliona eura kako bi se odmah pomoglo crnogorskom zdravstvenom sektoru u borbi protiv koronavirusa i 50 miliona eura za dugoročni program u skladu sa potrebama Vlade Crne Gore, objavio je ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

 • 11:36
  25.3.2020.

  Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković iskazao je veliku zahvalnost Evropskoj uniji (EU) koja Crnoj Gori donira tri miliona eura za hitnu pomoć za zdravstvo plus 50 miliona za dugoročni program u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike.

 • 09:05
  18.3.2020.

  Obaveza svih odgovornih društveno-političkih činilaca je da u vremenu pandemije koronavirusa kreiraju mjere i prijedloge koji će olakšati život građana i doprinijeti umanjenju posljedica izazvanih ovom pošasti, poručuju iz Građanskog pokreta URA i predlažu Vladi da usvoji set ekonomskih mjera kojima će se ublažiti negativni efekti koronavirusa na crnogorsku ekonomiju i privredu.