Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
11:36
5.7.2020.

Socijalisti formirali Koordinacioni odbor u Nikšiću

Socijalisti Crne Gore formirali su Koordinacioni odbor SCG u Nikšiću.


“Nikšićkim odborom rukovodiće tročlana Radna grupa na čelu sa doktorom nauka i nekadašnjim poslanikom u Skupštini Crne Gore Svetozarom Golubovićem. Pored njega, u Radnoj grupi su i Snežana Radonjić, komercijalista i Dijana Nenezić, diplomirani menadžer u pomorstvu. Članovi Koordinacionog odbora Socijalista Crne Gore u Nikšiću su: Svetozar Golubović, Snežana Radonjić ,Velimir Vuković, Dijana Nenezić, Nada Čolović, Duško Nikolić, Milijana Milović, Marinko Čolović, Rosanda Bulatović, Momčilo Vuković, Ljubomir Đapić, Kristina Lješković, Mladen Pavićević, Biljana Marjanović, Vasilije Brajičić, Biljana Đurović i Milica Damjanović”, navodi se u saopštenju Socijalista.

Predsjednica Socijalista Crne Gore, Snežana Jonica, zadužila je Koordinacioni odbor u Nikšiću da pripremi izbor Inicijativnog odbora i da u najkraćem roku konstituiše mjesne odbore u čitavoj opštini.

Jonica je istakla zadovoljstvo do sada realizovanim aktivnostima na podizanju partijske infrastrukture, a tome će značajno doprinijeti i Kancelarija Socijalista u Nikšiću, koja je otvorena u Ulici Serdara Šćepana bb – Poslovni centar „Luna“, na prvom spratu.

Ona je poručila da su građani Crne Gore siti vještački nametnutih svađalačkih tema, odnosno da je zadnji čas da se okrenemo rješavanju konkretnih životnih problema.

“Promjene počinju kada građani i građanke više ne prihvataju nezadovoljstvo kao normalno stanje, kada intelektualci dignu glas protiv nepravde, kada se bijes gladnih više ne može kupiti novcem sitih, kada radnici odbijaju da budu robovi i rade za minimalac, kada zakoni ne važe jednako za sve, kada država ponižava sirotinju, a hapsi i proganja mlade, kada vlast ne služi narodu, već očekuje da narod služi vlastima. Nikšić ovih dana pokazuje da je vrijeme promjena došlo“, istakla je Jonica.

Predsjedavajući nikšićkog odbora, Svetozar Golubović, kazao je da je nedopustivo da nekada industrijski centar Crne Gore danas tavori i živi od socijalne pomoći.

„U Nikšiću ima 16,7 hiljada penzionera, 4,2 hiljade korisnika socijalne pomoći i 3,4 hiljade nezaposlenih, što je čak za 10 hiljada više od broja zaposlenih. Nikšić ne zaslužuje takvo stanje. Socijalisti vjeruju da Nikšić sa privrednim i kadrovskim potencijalom koji posjeduje mora biti grad u kojom svi mogu dostojanstveno da žive od svog rada“, poručio je Golubović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:03
  13.8.2020.

  Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pokreće kampanju “Glasaj slobodno” kako bi promovisali neprikosnoveno pravo građana na slobodan politički izbor.

 • 07:57
  13.8.2020.

  Na sjednici Državne izborne komisije jednoglasno je odlučeno da na izborima 30. avgusta mogu glasati i građani sa starom ličnom kartom, ukoliko budu prepoznati u identifikacionom sistemu, potvrdio je za Radio Crne Gore predsjednik DIK-a Aleksa Ivanović.

 • 19:37
  12.8.2020.

  Od 15. avgusta do 30. avgusta biće aktivan besplatan Call centar za informacije o biračkom spisku i to putem broja telefona koji je besplatan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori 19820, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

 • 18:16
  10.8.2020.

  Državna izborna komisija (DIK) proglasila je 11 lista za učešće na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koji će biti održani 30. avgusta.