Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SM DPS Nikšić: Ako u školi nijesu dijeljene ikone, onda ni sa zgrade Opštine nije skinuta crnogorska zastava

  • Autor onogost.me
  • 19.06.2022. u 11:04

Jadan je pokušaj obmane plasirane putem saopštenja Službe predsjednika Opštine Nikšić. Da su dodijeljene samo prikazane plakete Opštine uz diplome “Luča”, ne bismo imali nijednu zamjerku na najsvečaniji trenutak koji se svake godine organizuje u školama širom zemlje, navodi se u reagovanju Savjeta mladih DPS Nikšić. 

Dodaju da je krajnje  neprihvatljivo da se u obrazovnoj ustanovi kao nagrada za uspjeh tokom školovanja dijele ikone, jer time su povrijeđena prava na slobodu vjeroispovijesti koja garantuje Ustav Crne Gore.

“No, jasno je da Kovačeviću to ne predstavlja nikakav crveni alarm za crnogorsko školstvo, budući da je strastveni podanik Crkve Srbije u Crnoj Gori. A kad su navodi Kluba mladih Nove srpske demokratije u pitanju, ne bismo trošili previše riječi na one koji su politički živi samo kad povremeno, poput poslušnih partijskih vojnika, pokušavaju diskreditovati Savjet mladih DPS-a u Nikšiću”, kažu u Savjetu mladih.

Znaju, navode, da je teško buditi se u državi čije državne simbole ne priznajete.

“I kao obično pozivaju se na tate i mame, jer valjda polaze od sebe, budući da upravo njih u državnim preduzećima partijski zapošljavaju. Uvaženi šešeljevci, mi smo uglavnom bez posla, studenti i učenici, kojima je jedina svetinja domovina, a cilj njena svijetla budućnost. Kao što na događaju najboljim učenicima nijesu dijeljene ikone, nije na toj svečanosti bilo uz predsjednika Opštine hapšeno lice, nije ni skinuta crnogorska zastava sa zgrade Opštine Nikšić, nije provokatorski okićen grad uoči 21. maja, nije odbijen zahtjev UBNOR-a da se centralna proslava 13. jula održi u Nikšiću, nije tačna tvrdnja da dotični u skupštinsku salu ulazi nakon intoniranja državne himne, nije istinita teza da je političke neistomišljenike nazvao ideološkim mutantima i šovinistima, itd. Izgleda da ništa od toga, dragi građani, nije tačno. To mi mjesecima sve krivo vidimo i pogrešno čujemo”, navode iz Savjeta mladih DPS Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci