Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
09:53
10.5.2021.

Simović podnio ostavku

Predsjednik opštine Milutin Simović podnio je jutros u 8h ostavku na to mjesto.


„Obavještavam vas da podnosim ostavku na mjesto predsjednika Opštine Nikšić“, naveo je Simović.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici biraće se novi predsjednik opštine.

Simović je na mjesto predsjednika opštine izabran 20. novembra prošle godine.

Simović je tada, nakon što je položio zakletvu, u svom prvom obraćanju kazao da je ponosan što pripada generaciji Nikšićana, koja nikada nije zaboravila svoj rodni grad, poručivši da će u narednom periodu pažnja biti usmjerena prema mladima, očuvanju radnih mjesta u privredi, te da će biti otvoren za sve konstruktivne predloge.

„Svim onim što je posljednjih decenija krenulo iz Nikšića i onim što je za Crnu Goru uradio naš Nikšićanin i drugi Nikšićani, Nikšić je bio uzdanica građanske, evropske, sekularne i antifašističke Crne Gore. To zavisi od svih nas koji se bavimo javnim poslom, to zavisi od svakog građanina Nikšića koji misli dobro svom gradu i svojoj državi“, naglasio je on tada.

Sada već bivši predsjednik tom prilikom je ukazao da će briga o sugrađanima svake institucije i svakog pojedinca biti prioritet.

Muratović: Ostavka Simovća džentlmenski čin

Odbornik Evropskog tima za Nikšić, Boris Muratović, je na početku sjednice obrazložio zašto je Simović podnio ostavku uoči početka sjednice.

„On se odlučio na jedan džentlmenski tim, ne želeći da ulazimo u bilo kakve pravne procese, čime bi odugovlačili izbor predsjednika opštine i već na prvom koraku smo pokazali svoju veličinu, da ne želimo da usporavamo bilo kakve procese razvoja naše opštine i da ćemo biti aktivni sudionici u svemu tome“, poručio je Muratović.

Ostale vijesti iz kategorije