Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Simović: Planovi za dalji razvoj Nikšića veoma ambiciozni

jjjjj
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 23.11.2020. u 06:55

Novoimenovani predsjednik Opštine Nikšić i bivši predsjednik Nacionalno koordinacionog tijela NKT Milutin Simović kazao je da povjerenje koje je dobio za obavljanje nove funkcije doživljava isključivo kao odgovornost i obavezu, ističući da su planovi za dalji razvoj grada veoma ambiciozni.

 “Ovu funkciju doživljavam sa posebnom emocijom i motivacijom da doprinesem daljem razvoju Nikšića”, rekao je Simović u Jutarnjem programu TVCG.

On je rekao da je stanje lokalnih javnih finansija veoma stabilno, što kako kaže, daje sigurnost za brojne izazove pred lokalnom vlašću.

“Zarada se redovno izmiriju, izmiruju se obaveze prema dobavljačima i kreditima. U teškoj ekonomskoj godini sve planirane investicije su realizovane”, dodao je Simović.

On je istakao da se u prthodnom periodu radilo dosta i da se dosta uradilo.

“Brojni su realizovani projekti u Nikšiću, brojni su projekti iz komunalne, putne infrastrukture, projekti koji su značajno doprinijeli razvoju kulture i sporta. Naši planovi su veoma ambiciozni”, poručio je Simović.

On je najavio i da će u narednom periodu voditi dijalog sa građanima, s namjerom da čuje njihovo mišljenje, tj. kako oni vide potrebe i prioritete grada.

“Taj dijalog će biti po mjesnim zajednicama, gradskim kvartovima, prosto da čujemo glas građana. Već dobijamo sugestije da bi trebalo obratititi pažnju na ono što je život u gradu – kako da se poboljša rasvjeta, čistoća grada, pijačna i vanpijačna prodaja. To su teme o kojima moramo voditi računa, da vidimo kako da unaprijedimo infrastrukturu, sportske aktivnosti”, naglasio je Simović.

Očekuje otvorenu komunikaciju sa građanima.

“To je jedini kvalitetan dijalog dvosmjernosti. Mislim da je to najbolja moguća formula i potrudiću se da takvu komunikaciju generišem kod svojih sagovornika”, poručio je Simović.

Izvor: Pobjeda

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.