Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
07:55
23.11.2020.

Simović: Planovi za dalji razvoj Nikšića veoma ambiciozni

Novoimenovani predsjednik Opštine Nikšić i bivši predsjednik Nacionalno koordinacionog tijela NKT Milutin Simović kazao je da povjerenje koje je dobio za obavljanje nove funkcije doživljava isključivo kao odgovornost i obavezu, ističući da su planovi za dalji razvoj grada veoma ambiciozni.


 "Ovu funkciju doživljavam sa posebnom emocijom i motivacijom da doprinesem daljem razvoju Nikšića", rekao je Simović u Jutarnjem programu TVCG.

On je rekao da je stanje lokalnih javnih finansija veoma stabilno, što kako kaže, daje sigurnost za brojne izazove pred lokalnom vlašću.

"Zarada se redovno izmiriju, izmiruju se obaveze prema dobavljačima i kreditima. U teškoj ekonomskoj godini sve planirane investicije su realizovane", dodao je Simović.

On je istakao da se u prthodnom periodu radilo dosta i da se dosta uradilo.

"Brojni su realizovani projekti u Nikšiću, brojni su projekti iz komunalne, putne infrastrukture, projekti koji su značajno doprinijeli razvoju kulture i sporta. Naši planovi su veoma ambiciozni", poručio je Simović.

On je najavio i da će u narednom periodu voditi dijalog sa građanima, s namjerom da čuje njihovo mišljenje, tj. kako oni vide potrebe i prioritete grada.

"Taj dijalog će biti po mjesnim zajednicama, gradskim kvartovima, prosto da čujemo glas građana. Već dobijamo sugestije da bi trebalo obratititi pažnju na ono što je život u gradu - kako da se poboljša rasvjeta, čistoća grada, pijačna i vanpijačna prodaja. To su teme o kojima moramo voditi računa, da vidimo kako da unaprijedimo infrastrukturu, sportske aktivnosti", naglasio je Simović.

Očekuje otvorenu komunikaciju sa građanima.

"To je jedini kvalitetan dijalog dvosmjernosti. Mislim da je to najbolja moguća formula i potrudiću se da takvu komunikaciju generišem kod svojih sagovornika", poručio je Simović.

Izvor: Pobjeda

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:50
  26.1.2021.

  Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti i set zakona koje je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao 25. januara stupili su danas na snagu nakon što su objavljeni u Službenom listu Crne Gore.

 • 08:17
  26.1.2021.

  Narodni pokret Crne Gore, čiji je osnivač poznati biznismen Miodrag Daka Davidović, učestvovaće na lokalnim izborima u Nikšiću 14. marta. Tu informaciju Danu je potvrdio Davidović, ističući da će više informacija biti poznato narednih dana.

 • 18:59
  25.1.2021.

  Juče je održan 9. Kongres Demokratske partije socijalista, online putem iz 16 sala u 13 gradova širom Crne Gore. Kongresu je prisustvovao 591 delegat.

 • 16:00
  25.1.2021.

  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da je potpisao Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine.