Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Simović na otvaranju Generalne skupštine OIE u Parizu

simovic_0
gov.me
  • Autor onogost.me
  • 25.05.2019. u 12:37

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović govoriće na otvaranju 87. Generalne skupštine Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE) koja se održava, od 26. do 31. maja, u Parizu.

OIE, kao međunarodna organizacija koja radi na unapređenju zdravlja životinja širom svijeta, broji 182 zemlje članice i referentna je organizacija za standarde Svjetske trgovinske organizacije.

Svjetska organizacija za zdravlje životinja ima pet regionalnih komisija, za Afriku, Ameriku, Aziju, Bliski istok i Evropu, kao i subregionalne kancelarije na svim kontinentima.

“Da je Crna Gora uvaženi član i pouzdan partner i ove međunarodne organizacije, pokazuje činjenica da je izabrana za jednu od dvije zemlje čiji predstavnik će govoriti na otvaranju Skupštine u ime Evropske regionalne komisije. To je i potvrda i priznanje Crnoj Gori na rezultatima i na regionalnim incijativama u cilju zaštite zdravlja životinja, bezbjednosti hrane i zaštite javnog zdravlja, posebno u dijelu sprječavanja širenja zaraznih bolesti životinja”, naveli su iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Uz predstavnika Crne Gore, potpredsjednika Simovića, u ime zemalja Evrope, obratiće se i predstavnik Vlade Italije.

Delegat OIE iz Crne Gore je direktorica Uprave za bezbjednost hrane, vetrinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković, koja će, takođe, prisustvovati, događaju i imati aktivno učešće u cijelom radu Skupštine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.