Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
13:39
19.4.2021.

SD Plužine: Komunalna policija zatvara lokale, iako im je dozvoljen rad

Socijaldemokrate (SD) Plužine saopštile su da pripadnici Komunalne policije danas u tom gradu zatvarali lokale, iako je, prema novim mjerama Ministarstva zdravlja, njihov rad dozvoljen u punom kapacitetu.

 


Iz te partije navode da su se građanke i građani našli u čudu usljed sprovođenja novih mjera za suzbijanje koronavirusa koje je donijelo Ministarstvo zdravlja u petak, 16. aprila.

“Naime, iako u Plužinama ugostiteljski objekti rade u punom kapacitetu (unutra i vani, do 4 osobe za jednim stolom) još od vikenda 10. i 11. aprila, iako je na press konferenciji održanoj 16. aprila saopšteno da „iste mjere koje će se od ponedjeljka do 23. aprila primjenjivati u Podgorici i Danilovgradu, od ranije važe za Plav, Gusinje, Petnjicu, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budvu, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje“, a što podrazumijeva gore navedeni rad ugostiteljskih objekata, pripadnici Komunalne policije danas su po Plužinama zatvarali lokale uz obrazloženje da su od Ministarstva zdravlja dobili naređenje za to. Oni, naime, tvrde da nove mjere u Plužinama ograničavaju rad ugostiteljskih objekata samo na terasama, uz mogućnost da za istim stolom budu maksimum dvije osobe”, navode u saopštenju.

Ostaje nam da se zapitamo, dodaju iz SD-a,  da li se nadležno ministarstvo zdravlja pridržava mjera koje su sami donijeli i da li se drže onoga što su 16. aprila izrekli na press konferenciji, ili je neko u ministarstvu jutros ustao na lijevu nogu i riješio da, bez ikakvog opravdanja i obrazloženja, zatvori lokale u Plužinama i uvede neke nove mjere.

Navode da  stanovnici ove opštine doživljavaju neprijatnosti i kada je međugradski saobraćaj u pitanju.

"I ovdje je situacija ista kao sa ugostiteljskim objektima – od vikenda 10. i 11. aprila pušten je međugradski saobraćaj iz opštine Plužine radnim danima za sva vozila. Međutim, naše sugrađanke i sugrađani su danas, od strane pripadnika Uprave policije, sa Jasenovog polja (opština Nikšić, 40km od Plužina) vraćani nazad, uz obrazloženje da je međugradski saobraćaj iz naše opštine zabranjen. Ovim putem pitamo ministarku zdravlja, Jelenu Borovinić-Bojović šta znači i čemu vodi ovakvo haotično stanje gdje oni koji donose mjere, predstavnici Ministarstva zdravlja, ne znaju koje su mjere donijeli i koje mjere za koju opštinu važe, te takvim svojim ponašanjem nanose dodatnu štetu stanovništvu opštine Plužine koje je i ovako dovoljno pogođeno epidemijom, u svakom smislu. Na kraju joj poručujemo da je veća mogućnost da se neko razboli i dobije upalu pluća na terasi lokala u Plužinama, na maksimalnih 8 stepeni, uz umjereni sjeverni vjetar, nego da u unutrašnjosti lokala, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, bude zaražen koronavirusom", poručuju u SD-u Plužine.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:42
  14.5.2021.

  Novoizabrani predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević najavio je da će se danas sastati sa presjednicima Sindikata Željezare, a ubrzo očekuje da će doći do sastanka sa investitorima koje su pominjali u kampanji.

 • 08:24
  14.5.2021.

  Skupština Crne Gore za poslaničke neto zarade u aprilu izdvojila je ukupno 126.197 eura, dok je poslanicima iz prošlog saziva koji ostvaruju pravo na nadoknadu zarade po prestanku funkcije isplaćeno 46.365 eura.

 • 16:22
  12.5.2021.

  Skupština Crne Gore usvojila je izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu. Za izmjene tog zakona glasalo je 41 poslanik vlasti. U vrijeme glasanja u Skupštini nije bilo poslanika opozicije. Nastavak sjednice zakazan je za ponedjeljak u 12 sati, prenosi portal rtcg.me.

 • 08:59
  12.5.2021.

  Političke partije u Crnoj Gori ove godine će iz budžeta dobiti više od 5,1 milion eura, pokazali su podaci dostavljeni crnogorskom parlamentu, piše Dan.