Autor: onogost.me
Foto: privatna arhiva
20:51
5.9.2019.

OO DPS Nikšić moći će da predlaže kandidate za predsjednika partije

Večeras su u prostorijama Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić, održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora.


Na sjednici Izvršnog i Opštinskog odbora kojima je predsjedavao predsjednik OO Ivan Mitrović, članovi odbora su upoznati sa odlukom Glavnog odbora o sazivanju Kongresa DPS-a koji će se održati 30. novembra.

Usvojena su Uputstva i Plan aktivnosti Opštinske organizacije DPS CG – Nikšić, a u susret VIII kongresu.

"Na sjednici Opštinskog odbora usvojena je Odluka o kriterijumima i postupku izbora predstavnika za VIII Kongres DPS Crne Gore, prema kojoj Opštinska organizacija DPS NK, u skladu sa izbornim rezultatima na prethodnim lokalnim izborima i na osnovu principa reprezentativnosti opštinskih organizacija broji 42 predstavnika. Planom je predviđeno i održavanje sastanaka svih mjesnih odbora na kojima će članovi i simpatizeri DPS-a Nikšić imati priliku da predlože kandidate za predsjednika i zamjenika predsjednika DPS-a Crne Gore, kandidate za članove Glavnog Odbora, kao i učesnike VIII Kongresa partije", navodi se u saopštenju OO DPS-a. 

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:09
  15.1.2020.

  Ko silom ili prijetnjom ili na drugi protivpravan način utiče da se političkom subjektu daju sredstva za finansiranje izborne kampanje ili finansiranje političkog subjekta, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Ako djelo učini javni funkcioner, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do pet godina, navodi se u Zakonu o dopunama Krivičnog zakonika, koji je parlament usvojio krajem godine.

 • 18:07
  11.1.2020.

  Bestidna manipulacija vjerom obilježila je početak ove za nas i našu državu izuzetno i dalekosežne i važne godine. Cilj je homogenizacija protivnika crnogorske države i njenih građanskih i evroatlanskih opredjeljenja, smatra predsjednik OO DPS-a, Ivan Mitrović.

 • 12:07
  11.1.2020.

  Političkim subjektima zabranjeno je primanje materijalne, finansijske pomoći ili nenovčanih priloga drugih država, privrednih društava i kompanija van teritorije Crne Gore, fizičkih lica i preduzetnika koji nemaju biračko pravo, anonimnih darodavaca, javnih ustanova, firmi i privrednih društava sa učešćem državnog kapitala, sindikata, vjerskih zajednica, nevladinih organizacija, kazina, kladionica i drugih priređivača igara na sreću.

 • 18:27
  10.1.2020.

  Nema kraja bahatosti, saobraćajnoj nekulturi i nepoštovanju zakona Crne Gore od stranog prvog čovjeka Nikšića, saopštili su danas iz opštinskog odbora URA Nikšić, dostavljajući medijima slike nepropisano parkiranog službenog automobila Veselina Grbovića u blizini,kako tvrde, jednog ugostiteljskog objekta u Podgorici.