Autor: onogost.me
Foto: onogost.me/arhiva
07:50
26.10.2020.

Odbornici odlučuju: Perović umjesto Grbovića na čelu opštine

Potpredsjednik opštine Nikšić Dragan Perović obavljaće funkciju predsjednika Opštine do izbora novog predsjednika, piše u predlogu koji je dosadašnji prvi čovjek grada pod Trebjesom Veselin Grbović uputio Skupštini Opštine Nikšić, a o kojem će se na današnjoj sjednici odlučivati odbornici lokalnog parlamenta.


Na sjednici, koju je Grbović predložio da se po hitnom postupku, a u skladu sa Poslovnikom o radu SO Nikšić, sazove danas, pored izbora Perovića za v.d.predsjednika Opštine, naći će se i Predlog Odluke o izmjeni Odluke o mjerama podrške građanima i privrednim subjektima na teritoriji opštine Nikšić radi ublažavanja posljedica koronavirusa, pa će građani i privredni subjekti moći da podnesu zahtjeve za oslobađanje plaćanja obaveza i zahtjeve za odlaganje plaćanja obaveza do 31. decembra, a ne, kako je prethodno stajalo, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu pomenutih mjera.

Na sjednici će biti konstatovana i ostavka na odborničku funkciju koju je podnio Aleksandar Vujković, koji je izabran za predsjednika Odbora direktora Instituta za crnu metalurgiju.

Sjednicom će predsjedavati odbornik Marko Burić, zbog spriječenosti predsjednika SO Radivoja Lale Nikčevića, da istu vodi.

Sjednica će se održati u sali Nikšićkog pozorišta sa početkom u 10h.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:52
  27.11.2020.

  Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić predstavio je konačan predlog sastava 42. Vlade Crne Gore.

 • 07:54
  27.11.2020.

  Mandatar Zdravko Krivokapić predstaviće danas konačan predlog sastava nove vlade.

 • 15:29
  23.11.2020.

  Poslanici kojima je, zbog vanredne situacije izazvane epidemijom kovid - 19, ograničena sloboda kretanja, moći će da glasaju na sjednicama Skupštine i njenih radnih tijela na daljinu, predviđeno je dopunama Poslovnika, koje je danas usvojio crnogorski parlament.

   

 • 07:55
  23.11.2020.

  Novoimenovani predsjednik Opštine Nikšić i bivši predsjednik Nacionalno koordinacionog tijela NKT Milutin Simović kazao je da povjerenje koje je dobio za obavljanje nove funkcije doživljava isključivo kao odgovornost i obavezu, ističući da su planovi za dalji razvoj grada veoma ambiciozni.