Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:52
17.7.2021.

NSD: Saradnja sa Beogradom donijeće boljitak građanima Nikšića

Opštinski odbor Nove srpske demokratije (NSD) kazao je da će posjeta predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića Beogradu i Srbiji donijeti boljitak Nikšićanima, reagujući povodom kritika Demokratske partije socijalista (DPS).

 


"DPS Nikšić očigledno ima velike zamjerke na to što će predsjednik opštine već na početku svog mandata obezbijediti više projekata i investicija za Nikšić nego što su oni to uradili za trideset godina. Vidimo da je DPS uputio zamjerke Kovačeviću što je u radnoj posjeti Srbiji i Beogradu dok im ne smeta kada Dritan Abazović posjećuje Tiranu. To su potpuno normalne političke aktivnosti i saradnja u regionu je neophodna a gospodin Kovačević i Abazović treba da koriste svoj politički uticaj u regionu za dobro Nikšića i Crne Gore", piše u saopštenju.

Oni navode da je DPS opustošio Nikšić do te mjere da se hvale što je u kasi ostalo jedva više novca od milion eura i da su doveli Nikšić do statusa siromašne opštine koja koristi egalizacioni fond.

Iz Nove srpske demokratije poručuju da su umorni od praznih priča i od zarobljenosti DPS-a u epohi Drugog svetskog rata.

"Saradnja sa Beogradom i Srbijom građanima Nikšića će donijeti boljitak i pokazati da su politički prijatelji nove vlasti bolji nego što su to bili prijatelji koje je imao i dovodio u Nikšić DPS a koji su sve opustošili i uništili. Legitimna i normalna saradnja ne može nikome da nanese štetu niti može da nekome bude problem osim mračnim umovima iz DPS-a. Ali oni polako ali sigurno postaju politička prošlost i u Nikšiću i u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:25
  30.11.2021.

  U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi 47 prijedloga zakona koje su podnijeli poslanici, od čega se u 40 slučajeva radi o izmjenama ili dopunama zakona, a u sedam slučajeva o novim zakonskim projektima. U proceduri se nalaze i 43 prijedloga zakona koje je podnijela Vlada, od čega su sedam ratifikacije, 21 izmjena ili dopuna zakona, a 15 novih zakonskih projekata, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

 • 12:55
  27.11.2021.

  Nešto više od polovine građana (51,8 odsto) uglavnom smatra da su izbori u Crnoj Gori fer i slobodni, dok nešto manje od trećine njih (31,9 odsto) smatra da izbori nijesu fer i slobodni, pokazalo je "Istraživanja o percepciji i povjerenju javnosti u izborne komisije u Crnoj Gori", koju je naručila Misija OEBS-a u Crnoj Gori, a sprovela agencija Damar. 

 • 18:44
  26.11.2021.

  Lokalna uprava Nikšića i ove godine pristupila je ukrašavanju gradskih ulica i trgova u susret novogodišnjim praznicima, saopštio je šef Kluba odbornika "Evropski tim za Nikšić" Boris Muratović. Kako je kazao "tu ne bi bilo ništa čudno niti sporno, da ti isti, koji su sada na čelu lokalne administracije, godinama nijesu osuđivali svoje prethodnike zbog "driješenja kese" za novogodišnju dekoraciju".

 • 08:42
  25.11.2021.

  Premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće danas u Skupštini Crne Gore na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.