Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikolić: Namjera DPS-a nije da prebrojava, dijeli i pravi spiskove građana

cdcd
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2020. u 10:55

Naša namjera nijednog trenutka nije bila da prebrojavamo, dijelimo i pravimo različite spiskove naših sugrađana. U tu igru upustio se neko drugi, neko kome su podjele, suprostavljanje jednih drugima, dijeljenje na vas i nas, osnovna platforma djelovanja, saopštio je prof. dr Boris Nikolić, član IO DPS Nikšić i direktor Gimnazije "Stojan Cerović".

Ipak, kako je kazao, jučerašnji pompezno najavljeni spisak zaposlenih u nikšičkim obrazovnim ustanovama koji podržavaju SPC  i njenu predizbornu kampanju, indikativan je i jasno oslikava stvarno stanje, 

“Naime tu podršku je potpisalo nešto manje od 5 odsto zaposlenih u školskim i predškolskim ustanovama u našem gradu. Ovaj procenat navodimo da opovrgnemo sve manipulacije kojim se ovih dana služe sakupljači potpisa, inače veoma unosno i popularno zanimanje odnedavno kod nas. Vođeni onom starom “ako i nije istina, ali je dobro izmišljeno” kreatori spiskova zaboravljaju na to da se na desetine hiljada Nikšičana ne nalaze na njihovim spiskovima i listama, da desetine hiljada  naših sugrađana  vjeruje u građansku, multietničku i multikonfesionalnu Crnu Goru. Zato pozivamo kreatore ovog projekta da se manu daljeg obmanjivanja i zamajavanja javnosti sa nekim spiskovima, jer iako ste samo 5 odsto naše populacije, taman toliko da se primaknete cenzusu, nama ste važni i trebate Crnoj Gori”, poručio je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.