Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:02
5.7.2020.

Nikolić: Namjera DPS-a nije da prebrojava, dijeli i pravi spiskove građana

Naša namjera nijednog trenutka nije bila da prebrojavamo, dijelimo i pravimo različite spiskove naših sugrađana. U tu igru upustio se neko drugi, neko kome su podjele, suprostavljanje jednih drugima, dijeljenje na vas i nas, osnovna platforma djelovanja, saopštio je prof. dr Boris Nikolić, član IO DPS Nikšić i direktor Gimnazije "Stojan Cerović".


Ipak, kako je kazao, jučerašnji pompezno najavljeni spisak zaposlenih u nikšičkim obrazovnim ustanovama koji podržavaju SPC  i njenu predizbornu kampanju, indikativan je i jasno oslikava stvarno stanje, 

"Naime tu podršku je potpisalo nešto manje od 5 odsto zaposlenih u školskim i predškolskim ustanovama u našem gradu. Ovaj procenat navodimo da opovrgnemo sve manipulacije kojim se ovih dana služe sakupljači potpisa, inače veoma unosno i popularno zanimanje odnedavno kod nas. Vođeni onom starom "ako i nije istina, ali je dobro izmišljeno" kreatori spiskova zaboravljaju na to da se na desetine hiljada Nikšičana ne nalaze na njihovim spiskovima i listama, da desetine hiljada  naših sugrađana  vjeruje u građansku, multietničku i multikonfesionalnu Crnu Goru. Zato pozivamo kreatore ovog projekta da se manu daljeg obmanjivanja i zamajavanja javnosti sa nekim spiskovima, jer iako ste samo 5 odsto naše populacije, taman toliko da se primaknete cenzusu, nama ste važni i trebate Crnoj Gori", poručio je on.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:03
  13.8.2020.

  Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pokreće kampanju “Glasaj slobodno” kako bi promovisali neprikosnoveno pravo građana na slobodan politički izbor.

 • 07:57
  13.8.2020.

  Na sjednici Državne izborne komisije jednoglasno je odlučeno da na izborima 30. avgusta mogu glasati i građani sa starom ličnom kartom, ukoliko budu prepoznati u identifikacionom sistemu, potvrdio je za Radio Crne Gore predsjednik DIK-a Aleksa Ivanović.

 • 19:37
  12.8.2020.

  Od 15. avgusta do 30. avgusta biće aktivan besplatan Call centar za informacije o biračkom spisku i to putem broja telefona koji je besplatan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori 19820, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

 • 18:16
  10.8.2020.

  Državna izborna komisija (DIK) proglasila je 11 lista za učešće na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koji će biti održani 30. avgusta.