Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikčević: Obezbjeđivanjem Garantnog fonda pomogli bi privredi i otvorili nova radna mjesta

novo-nikcevic-1000x555
SDP
  • Autor onogost.me
  • 02.03.2021. u 11:38

Nakon što su lošom politikom devedesetih uništeni naši privredni giganti mala i srednja preduzeća pokazala su se kao najefikasniji segment privrede i zahvaljujući njima većina Nikšićana i održava svoju egzistenciju, poručio je kandidat za odbornika SDP- Srcem za Nikšić, Novo Nikčević.

“Nakon 14. marta SDP će ukinuti namete kojima je lokalna vlast opterećivala mali i srednji biznis. Nepotrebni namet privredi nije korišćen za razvoj grada, već za pokrivanje neracionalnih troškova i nedomaćinskog odnosa, i ta politika prebacivanja grešaka vlasti na privredu mora biti zaustavljena”, poručuje u saopštenju.

Nikčević je najavio obezbijeđivanje  Garantnog fonda kako bi  pomogli privredi i obezbijedili nova radna mjesta na bazi realnih i održivih biznis projekata.

“Iz Garantnog fonda opštine će svake godine biti podržan značajan broj start-up biznis ideja a od njega će koristi imati i oni koji već vode svoje male i srednje biznise, postojeći privredni subjekti i poljoprivredni proizvođači, kako bi proširenjem postojećeg biznisa otvarali nova radna mjesta”, dodaje on.

On smatra, da je obezbjeđivanje hipoteka i garancija, najčešća je prepreka za podršku biznis idejama naših sugrađana.

“Zato će Garantni Fond imati i poseban segment kroz garancije kod Investiciono-razvojnog fonda i drugih finansijskih institucija za kvalitetne biznis ideje naših građana. Poseban paket stimulativnih mjera u okviru Garantnog fonda će biti namijenjen za investicije koje podrazumijevaju zapošljavanje lica sa invaliditetom, majki sa troje i više đece kojima su ukinute naknade i korisnika socijalne pomoći, čime ovaj mehanizam obezbjeđuje i snažnu socijalnu funkciju”, ističe Nikčević.

Ističe da su crnogorski poslodavci najoporezovaniji u regionu, te da SDP godinama predlaže izmjenu zakona u cilju mnjihovog rasterećivanja.

“Poslodavci u Crnoj Gori su zvanično najoporezovaniji u regionu. Na 100 eura neto zarade poslodavci plaćaju 64 eura obaveza državi. U ovakvim uslovima razumljivo je nezadovoljstvo poslodavaca, a posebno imajući u vidu da na svakom koraku vide nepravdu u dijelu nejednake primjene zakona. Godinama SDP insistira i predlaže izmjenu zakona sa ciljem rasterećenja poslodavaca, što je ranije odbijala vlast DPS-a, dok se sada na isti način ponašaju URA, DF i Demokrate, jer i aktuelna Vlada odbija našu inicijativu”, sugeriše Nikčević.

Nikšićki privrednici najbolje znaju, dodaje,  koliko bi im bilo olakšano poslovanje ukoliko bi se ovi predlozi SDP prihvatili i u državnom Parlamentu usvojile naše zakonske inicijative.

“Mi ćemo nastaviti da se borimo za manje namete poslodavcima a vaša podrška, građani Nikšića, nam je potrebna na izborima 14. marta kako bismo se zajedno izborili za pravednu stvar koja će ujedno značiti i otvaranje novih radnih mjesta za naše sugrađane”, zaključuje u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.