Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muslimanska građanska inicijativa podržala koaliciju “Za budućnost Nikšića”

received_467683251046242
Za budućnost Nikšića
  • Autor onogost.me
  • 02.03.2021. u 16:09

Kao predstavnici našeg naroda i osnivači Muslimanske građanske inicijative, prepoznali smo u pozivu na dijalog lidera Demokratskog fronta sa manjinskim zajednicama priliku da prevaziđemo sve probleme iz prošlosti koje tište nacije kojima pripadamo, saopšteno je iz Muslimanske građanske inicijative.

Oni su kazali da smo “predugo u Crnoj Gori imali međusobno nerazumijevanje i mržnju koji su nas vukli u regresiju, a ne u bolju budućnost za nas i našu djecu” . Smatraju da Crna Gora mora postati zemlja koja “uvažava sve razlike i konfesije i da nikada više ne dozvoli da bilo koji narod bude narod drugog reda”

“Taj poziv koji je došao nakon izbora 30. avgusta predstavlja odličnu priliku da građani Crne Gore više ne brinu da li će biti diskriminisani ako klanjaju ili ako se krste, ako idu u džamiju ili crkvu, a odlično znamo da je bivša vlast upravo na tome dijelila stanovništvo Crne Gore”, navodi se u njihovom saopštenju.

Kazali su da je za njih inicijativa Demokratskog fronta predstavljala iskrenu namjeru na putu ka rješenju svih nesporazuma, te da “to nije važno samo zbog samih međuljudskih odnosa, nego i zbog ekonomskog i socijalnog napretka”

“Kao mladi intelektualci, znamo da je to najbolji izbor jer želimo da živimo u zemlji i da stvaramo zajedno sa drugima, bez straha za bolje sjutra. U takvoj Crnoj Gori će biti mjesta za sve, što će donijeti bolji standard i privredni razvoj. Zato smo odlučili da podržimo koaliciju ‘Za budućnost Nikšića’ i njenog nosioca liste, Marka Kovačevića, koji će sigurno voditi računa da obezbijedi bolji život svih Nikšićana, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost”, smatraju članovi Muslimanske građanske inicijative.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci