Autor: onogost.me
Foto: NSD
12:14
4.6.2018.

Mladi NSD performansom poručili da gorivo nije luksuz

Mladi Nove srpske demokratije okupili su se juče da, kako su istakli, pokažu režimu da ne ćute svi slojevi društva na povećanje cijene goriva.


To povećanje je, smatraju, udar na svako domaćinstvo u, kako su dodali, našoj nadasve siromašnoj zemlji.

„Kao što znamo, gorivo je najskuplje u regionu. Cijena dizela u Crnoj Gori je 1.30 eura, dok u mnogo bogatijoj Njemačkoj iznosi 1.20 eura. Svi smo upoznati sa prosječnim zaradama u Crnoj Gori, koje su u većini slučajeva, nezadovoljavajuće, osim ljudima koji su zaposleni pri ministarstvima ove Vlade koja upravo podiže cijene osnovnih životnih potreba. Iako je, današnji predsjednik države, Milo Đukanović, prije nešto više od dvije godine izgovorio, sada već čuveno, „Gorivo je luksuz", mi u Novoj srpskoj demokratiji demantujemo to i smatramo da je to jedna od najbitnijih potrepština svakog domaćinstva“, jasno su istakli mladi pomenute partije.

Ovo je, kako ističu, stvarnost crnogorske ekonomije, koju aktuelna vlast, dodaju, očigledno ne želi da promjeni, nego nastavlja pogubnu politiku štetnu po najugroženije slojeve stanovništva.

„Naša omladina neće ćutati ni na ovu ni na jednu pogrešnu odluku Vlade. Jer je mladost po prirodi buntovna, a gdje nema buntovnosti, nema ni mladosti“, poručili su oni uz transparent „Nije gorivo skupo, nego je vazduh jeftin!“.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:02
  18.10.2018.

  Prema riječima glavnog pregovarač Crne Gore sa EU, Aleksandra Drljevića, pregovarački proces je jedinstvena prilika za razvoj lokalnih samouprava i njihovih kapaciteta.

 • 12:34
  13.10.2018.

  Iz Radničke partije poručuju da su nadležne službe, u prvom redu inspekcija za zaštitu na radu, odradile svoj posao i u svim prethodnim slučajevima kada je u nikšićkoj Željezari Tosčelik dolazilo do povređivanja radnika i nekoliko stradalih primjerno kaznili turskog poslodavca on ne bi mogao nastaviti po starom i dalje dovoditi u životnu opasnost radnike tog preduzeća.

 • 11:12
  5.10.2018.

  Naše devetogodišnje uporno insistiranje i mnoštvo inicijativa i molbi koje smo uputili Vladi Crne Gore i Ministarstvu kulture da treba izmijeniti postojeći Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti je na jučerašnjoj sjednici Vlade dobilo epilog. Naime, Vlada je uviđela da su naše inicijative opravdane i da je vrijeme da se izmijeni i dopuni postojeći Zakon koji je veoma loš, naročito u dijelu kaznenih odredbi, saopštili su iz Crnogorske kulturne mreže.

 • 15:12
  21.9.2018.

  Iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Nikšić tvrde da lokalna uprava "finansijskim injekcijama stvara privid pozitivnog budžeta" dok je stvrnost potpuno drugačija.