Autor: onogost.me
Foto: gov.me
21:12
20.1.2022.

Milatović: Logično da premijer formira partiju

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, gostujući u Dnevniku 2, kazao je da su izbori, koji bi se mogli organizovati u maju sa Lokalnim izborima, jedina fer opcija u ovom trenutku.

 


Milatović je kazao da očekuje da ovaj predlog prođe u Skupštini.

"Mislimo da je u kontekstu ovih posljednjih dešavanja, prije svega, jednog zaista neočekivanog i iznenađujučeg poteza za sve nas, potpredsjednika Vlade i njegove partije da se glasa o nepovjerenju Vladi, da je jedino fer rješenje u ovoj situaciji izbori koji bi se mogli organizovati sa Lokalnim izborima u maju", ocijenio je Milatović.

Milatović je siguran da je ovo nešto što će svi podržati.

"To je jedina fer opcija u ovom trenutku u kotekstu svih dešavanja", dodao je Milatović.

Jedini rušitelj Vlade je, kaže Milatović, GP URA potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

"Na taj način ruši sve izvanredne rezultate, koja je ta Vlada zajedno sa njim uradila u prethodnih nekoliko mjeseci. On je na taj način pokrenuo rušenje 'Evropa sad' i mnogih drugih izvanrednih stvari koja je ova Vlada uradila na na benefit građana", smatra Milatović, dodavši da je saopštenje GP URA pisao neko ko ne zna kako Vlada funckioniše.

Milatović smatra da bi formiranje nove političke partije na čijem čelu bi bio Zdravko Krivokapić bila jedna logična stvar u skladu sa određenim dešavanjima. 

"To je svakako pitanje, prije svega za premijera. Ukoliko se odluči na takvu opciju i ukoliko pozove mene da budem dio te priče, mislim da ću se odazvati. Na taj način bih opet pomogao premijeru da sačuva kontinuitet tekovina velike istorijske pobjede od 30. avgusta i da se na taj način sačuva jedna istorijska pobjeda građana Crne Gore koji su u tom trenutku rekli ne kriminalu i korupciji, da boljem životu i ekonomskom povećanju životnog standarda. To su stvari zbog kojih sam se vratio u ovu zemlju, na kojima sam jako puno radio prethodnih godinu i zaista postoji u meni jedna velika gorčina i žal za ovim potezom koji je pokrenuo potpredsjednik Vlade prije dva dana", zaključio je Milatović.

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  27.6.2022.

  Premijer Dritan Abazović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

 • 10:19
  25.6.2022.

  Bivši ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično su objavili da osnivaju Pokret "Evropa sad!".

 • 08:57
  22.6.2022.

  Od pojedinih (ne)ljudi nijesam ni očekivao nešto više! Nadam se da u redovima odbornika aktuelne lokalne vlasti ima onih koji vide dalje od funkcija, te da će pomoći transfer vlasti zbog zaustavljanja daljeg propadanja Nikšića, naveo je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović reagujući na izjavu predsjednika SNP Vladimira Jokovića da u ovom trenutku ta partija neće rušiti vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju.

 • 20:10
  21.6.2022.

  Glavni odbor SNP-a je dao jednoglasnu podršku Opštinskom odboru Berana i prihvatio njihov stav da se u ovom trenutku ne ruši vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju, zaključak je sa sjednice koja se večeras održala u Beranama.