Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

LP osudila skrnavljenje crkve CPC u Nikšiću

lp_osudila
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2019. u 10:20

Liberalna partija (LP) najoštrije je osudila skrnavljenje crkvene imovine i objekta Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću.

Iz LP poručuju da hitna reakcija države ne smije izostati

“Policija i nadležni organi i institucije moraju iznijeti jasan stav o ovom problemu. Ugrožavanje imovine Crnogorske crkve, kao vjerske zajednice Crnogoraca, i ugrožavanje ljudskih i vjerskih prava građana Crne Gore koji su vjernici ove Crkve, nedopustiv je presedan i opasna poruka za građansku državu”, zaključeno je na sastanku predstavnika CPC i Liberalne partije.

Delegacija Liberalne partije sa potpredsjednikom Jovom Rabrenovićem na čelu, posjetila je oskrnavljeni objekata CPC u Nikšiću i tom prilikom susrela se sa episkopom Borisom Bojovićem. Oni su obišli oskrnavljeni objekat i i utvrdili nastalu štetu.

“Učestalost ponavljanja nacionalističkih ispada, posljednji u Herceg Novom i ovaj u Nikšiću, opasna je poruka za multinacionalni sklad crnogorskog društva i jasno upozorenje da postoje određene strukture koje ne žele da se pomire sa crnogorskom suverenošću i građanskom, multinacionalnom državom u kojoj ima mjesta za sve i čiji crnogorski identitet je neupitan i snažno utemeljen”, poručuju iz LP.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.
Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.