Autor: onogost.me
Foto: SDP
14:00
5.3.2021.

Lasica: Nikšić opet mora biti centar regionalnog sporta

Nikšić opet mora biti centar, ne samo crnogorskog, nego i regionalnog sporta, kazao je Marko Lasica, kandidat za odbornika liste “SDP – Srcem za Nikšić”.


On je kazao da mnoge Nikšićanke i Nikšićani su među najboljim sportistima ne samo u našoj zemlji, ali za sve nas moraju postojati uslovi da se bavimo vrhunskim sportom i u našem gradu. 

"Nedopustivo je da danas naš grad, kao drugi najveći u državi nema šampiona u kolektivnom sportu. Da su rijetke godine kad naš grad osjeti duh evropskih takmičenja”, naveo je on.

Zbog toga je, navodi, potreban drugačiji pristup i način rada.

“Nikšiću je potrebna integracija sportskih kolektiva, Opštine i uspješnih privrednika, kako bi napravili najbolje uslove za bavljanje profesionalnim sportom. Kad u našem gradu opet budu stasavali igrači i igračice iz evropskih liga šampiona, onda ćemo biti sigurni da smo povratili nikšićki sport na mjesto kojem pripada”, dodao je Lasica.

Takođe, naveo je da je potrebno sport otvoriti za sve mlade ljude, te da bavljenje sportom ne smije zavisiti od toga da li njihovi roditelji imaju novca da plate za treninge.

“Naša djeca moraju dobiti odgovarajuću opremu, sportsko obrazovanje, mogućnost da se takmiče sa vršnjacima i u Crnoj Gori i inostranstvu, jer će kroz bavljenje sportom postati dobri ljudi koje će krasiti vrijednosti solidarnosti, drugarstva i humanosti”, smatra Lasica.

Nekoliko hiljada aktivnih sportista, u preko 65 klubova u našem gradu, istakli su, moraju imati sve uslove za nesmetano bavljenje sportom i evropske uslove kako bi postizali najbolje rezultate.

“Zbog svega ovoga, poruka za sve one koji još uvijek ne mogu da se odluče. Glasajte srcem, kako bi se sa punih nikšićkih tribina opet začuo huk koji nas je sve vodio do pobjeda i titula! Zbog sportista koji su najbolje što naš grad ima, potreban nam je lavovski pogodak 14. marta. Zbog toga punim srcem za Nikšić - lavovski, nikšićki i crnogorski - podržite listu “SDP - SRCEM ZA NIKŠIĆ””, poručio je on.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:42
  14.5.2021.

  Novoizabrani predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević najavio je da će se danas sastati sa presjednicima Sindikata Željezare, a ubrzo očekuje da će doći do sastanka sa investitorima koje su pominjali u kampanji.

 • 08:24
  14.5.2021.

  Skupština Crne Gore za poslaničke neto zarade u aprilu izdvojila je ukupno 126.197 eura, dok je poslanicima iz prošlog saziva koji ostvaruju pravo na nadoknadu zarade po prestanku funkcije isplaćeno 46.365 eura.

 • 16:22
  12.5.2021.

  Skupština Crne Gore usvojila je izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu. Za izmjene tog zakona glasalo je 41 poslanik vlasti. U vrijeme glasanja u Skupštini nije bilo poslanika opozicije. Nastavak sjednice zakazan je za ponedjeljak u 12 sati, prenosi portal rtcg.me.

 • 08:59
  12.5.2021.

  Političke partije u Crnoj Gori ove godine će iz budžeta dobiti više od 5,1 milion eura, pokazali su podaci dostavljeni crnogorskom parlamentu, piše Dan.